icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

astro

ODLUKE VIŠE DONOSIMO GLAVOM, MANJE SRCEM! Horoskop za PUN MESEC U VODOLIJI (za svaki znak)

Podeli:

Saznajte kome pun Mesec u Vodoliji donosi dobre stvari...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Vodolija pomaže da odluke donosimo glavom, ne srcem

 

Prava veza i povezanost – tema je ovog punog Meseca u Vodoliji, koji odražava svetlost Sunca u Lavu. On govori o kretanju izvan stvari koje u našim životima podstiču odvojenost i o podizanju na viši nivo, koja traži povezanost, odnos pun ljubavi sa neizmernom raznolikošću života.

 

Kao fiksni znak, Vodolija je sklona pristupati životu više iz glave nego iz srca. A ponekad je ta sposobnost odvajanja od vlastitih osećaja pravi dar. Kada "zumiramo" da bismo videli širu sliku, često donosimo bolje odluke – i za sebe, i za veće dobro.

 

Ali nevolja sa punim Mesecom u Vodoliji jeste ta da ljudsko ponašanje i emocije nikad nisu samo logični. Čak i ako razumemo da se svet ne okreće oko nas, deo nas i dalje oseća potrebu za tim (barem na neko vreme) – a sa Suncem u Lavu tu je čežnju nemoguće ignorisati. Polarnost Vodolije i Lava odnosi se na integriranje vlastitog individualnog identiteta u kolektiv.

Dobre stvari dolaze onima koji znaju čekati.

 

 

Ono što ovaj pun Mesec čini izazovnim jeste to što su u kvadratu sa Uranom u Biku i Mesec i Sunce, pa je moguć snažan otpor. Obrasci ponašanja toliko su duboko i čvrsto ukorenjeni da će biti potreban veliki napor, možda čak i čudo, da se napokon razbije taj krug.

 

Uran je (uz Saturn) vladar Vodolije, a njegov je moto "očekujte neočekivano". I tako, Uran je nepredvidiv, Vodolija voli kršiti pravila, a Lav i Sunce biće viđeni – ta kombinacija ovog punog Meseca čini naročitim i mogla bi doneti dramatična iznenađenja, ali i uznemirenost.

 

Ipak, jasno je da se nešto mora promeniti. Usklađivanjem sa silama promene, umesto da im se opiremo, stičemo moć usmeravanja Uranove, ponekad haotične energije, na mnogo svrsishodnije, pozitivne načine.

 

foto: Shutterstock

Drugi vladar Vodolije, Saturn, u opoziciji je sa Merkurom u Raku i daje nam zadatak da ustanovimo da li je ono na što treba usmeriti svoj fokus neki lični ili pak politički problem.

 

Iz vida se pritom ne sme ispustiti kvadrat između Jupitera u Jarcu i Marsa u Ovnu, koji podseća da ne treba srljati jer se taj proces ne može požurivati i da dobre stvari dolaze onima koji znaju čekati i, još važnije, koji u međuvremenu rade u korist njihova ostvarenja. Osveštavanje toga što treba menjati moglo bi biti iznenadno, ali promene koje će ono nadahnuti neće se postići preko noći jer Mesec, Sunce i Uran u fiksnim su znakovima.

 

 

Odlično vreme za meditaciju i manifestaciju

 

Ali i ovako izazovan i intenzivan pun Mesec može se dobro iskoristiti jer ovo je moćno vreme za manifestovanje ako znate upotrebiti energiju koju donosi. Pre svega, isključite na neko vreme svoje uređaje – i isključite se, odmaknite se od haotičnog sveta i jednostavno budite, odmorite se, opustite, duboko dišite.

Potom umirite svoj um: nađite mirno i tiho mesto na kojem možete biti sami. Nežno dišite kroz nos i izdišite kroz usta. Udišite uz afirmaciju da u vaše telo ulazi mir, a izdišite uz afirmaciju da vaše telo napuštaju strah, brige i loše misli. Time ćete u svoj život pozvati mir i spokoj – nešto što je svima nama itekako potrebno u ovoj izazovnoj godini.

 

Ovan

 

Vama nije važno sa kim s družite: kad god se ohrabruje individualnost, vi savršeno pristajete u to! Ipak, za vreme ovog punog Meseca čak i prijateljstva najslobodnijeg duha mogli biste osećati kao sputavajuća. Budite sigurni da ostavljate dovoljno prostora za ostale.

 

 

Bik

 

Radite li dugo na ostvarenju nečega, može se dogoditi da zaboravite što je izvorno bio vaš cilj. Ovaj će vam puni Mesec pomoći da ponovo dobijete perspektivu, ali neće vam obnoviti motivaciju. Ali "lažni uvidi do ostvarenja" više ne pale, zato morate naći nešto čime ćete se baviti sa srcem i dušom.

 

Blizanci

 

Ovaj će pun Mesec pobuditi zahvalnost (možda i malo nostalgije) za sva vaša eklektična iskustva. Ali mogli biste osećati i da ste pomalo zapeli. Za sada morate na najbolji način iskoristiti trenutne okolnosti tako da dajete najviše od sebe bez obzira na to gde se našli.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

 

Rak

 

Vetrove promena sada osećaju svi, ali dok se neki lakše savijaju kako vetar duva, vama bi moglo biti teže nositi se sa tim. U vreme ovog punog Meseca nemojte se plašiti da zatražite podršku drugih ljudi ili se osloniti na nju.

 

Lav

 

Svetla životne pozornice nisu vam strana, ali tokom ovog punog Meseca mogli biste privući neželjenu pažnju. Način na koji vas sada vide drugi u sukobu je s vama najprijatnijom slikom o sebi. Bi li to mogla biti prilika da otkrijete svoju skrivenu stranu?

 

Devica

 

Timski rad ostvaruje rad iz snova! A za ovog punog Meseca kolektivni "san" na kojem radite blizu je da postane stvarnost. Ipak, završne radove mogle bi vam poremetiti iznenadne promene. Ali neka vas to ne zabrinjava – sve je to deo procesa.

 

Vaga

 

Lično je političko. Ipak, često se čini lakšim u svojim društvenim kontaktima izostaviti vruće društvene teme. Ali, u vreme ovog punog Meseca izbjegavanje kontroverznih tema možda neće biti moguće. Hoćete li prekinuti konverzaciju ili stvoriti sigurnu atmosferu koja nudi podršku i omogućava dijalog?

 


Škorpija

 

Događa se sudar svetova! Možda volite da su vam javni i privatni život odvojeni, ali za vreme ovog punog Meseca mogli bi biti preblizu za vaš ukus. U vezama se suočavate sa vlastitim kontradikcijama. Suočavanje sa njima umesto izbegavanja samo vas može učiniti snažnijima i mudrijima.

 

Strelac

 

Vi ste za to da se svakom priznaju zasluge – što je mnogo lakše kada se dogodi da ste upravo vi ta osoba sa najvećim, najsjajnijim idejama. A u vreme ovoga punog Meseca mogući su bljeskovi ingenioznih ideja.

 

Jarac

 

Marljiv se rad isplati – a vi zaslužujete uživati u plodovima svog truda. Ali iako se sa pravom ponosite svojim postignućima, za vreme ovog punog Meseca manje ste vezani za materijalne pokazatelje svog uspeha. Zapravo, mogli biste sve više osećati da su vam teret.

 

Vodolija

 

Volite iznenađivati druge – ali tokom ovog punog Meseca mogli biste iznenaditi i sami sebe. Vaše emocionalne reakcije verovatno nisu ono što ste očekivali. Pitanje je treba li dati oduška tim osećajima ili ih zadržati za sebe.

 

Ribe

 

Često se osećate kao da ste u ovom svetu, ali ne i njegov deo. A u vreme ovoga punog Meseca osećate toliko da ćete se možda želeti sakriti od ostatka sveta.

 

Inicijalizacija u toku...