icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

astro prognoze

ROMANTIČNA VENERA ULAZI U ZNAK RAKA! Evo šta to znači za vaš horoskopski znak (od 7. avgusta)

Podeli:

Horoskop otirkva šta vašem znaku od danas donosi romantična Venera u znaku Raka!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Čini se kao da je Venera celu večnost bila u Blizancima: zbog retrogradnoga kretanja u tom znaku, koji joj je davao intelektualni pečat i sklonost emocionalnoj distanciranosti, provela čak četiri meseca.

 

Ulaskom planeta ljubavi u znak Raka 7. avgusta, u kojem se oseća mnogo bolje, raste želja za ljubavlju i emocionalnom sigurnošću. Što se trebalo učiniti, učinjeno je, što je trebalo reći, rečeno je, a sada je vreme da se duboko udahne i oseća svim srcem.

 

Do 6. septembra način na koji volite odlikuju nežnost, brižnost i odanost, ali morate paziti da vama ne upravljaju vlastiti emocionalni usponi i padovi. Zapamtite da je naročito važno da ostanete uzemljeni kada osetite emocionalne fluktuacije. Rak ima sklonost naglo postati (naoko) hladan, povući se i navući oklop kada se oseti nesigurno.

 

Venera govori o tome koga i što volite, šta vas privlači i kakve veze želite. Kada je u Raku, žudite za dubljim emocionalnim povezivanjem, što vas ponekad može učiniti posesivnim. Ovakva Venera vašim odnosima daje romantične, sentimentalne i nostalgične tonove. Fokus vam je na domu i porodičnom životu, pa biste mogli osetiti snažnu želju da što više budete kod kuće sa partnerom i brinete se o njemu.

 

 

Rastanci su samo privremeni

 

Venera će se 25. avgusta naći u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom u Jarcu, što donosi osećaj nelagode i konfuzije, sklonost lenjosti i nemarnosti. Na površinu će isplivati neke promene u vezi, ali one nisu trajne. Tako će i eventualni rastanak biti samo privremen.

 

Treba li o nečemu raspraviti sa prijateljima, ljubavnicima ili sustanarima, ovo je dobar dan za to jer Jupiterov uticaj potiče na iskrenost i skidanje problema sa srca. Samo pripazite na to da se neke stvari ne predimenzioniraju ili ostanu zbrkane.

 

Potom, 27. avgusta, Venera dolazi u trigon sa retrogradnim Neptunom u Ribama, što naglašava emocije i empatiju, a danu daje dozu fantazije. To je i dobar dan za kreativnost, putovanja i uživanje u stvarima.

 

Ali opozicija Venere i retrogradnog Plutona 30. avgusta izazvaće osećaj iznmorenosti, pa je to dan kada treba nastojati zadržati smirenost. Taj bi dan mogao doneti i neke borbe oko novca.

 

Pri kraju svog boravka u Raku, od 1. do 4. septembra, Venera će biti u T-kvadratu sa Marsom u Ovnu i Saturnom u Jarcu. To će izazvati napetost između želje za nezavisnošću, želje za brigom o drugima i posvećivanjem vlastitim emocijama i želje za obavljanjem svog posla i ispunjavanjem svojih odgovornosti.

 

 

Venerina opozicija sa retrogradnim Saturnom 2. septembra mogla bi biti stresna i doneti pritisak da se požuri as obavljanjem nečega. Takođe, taj dan je i nepovoljan za putovanja.

 

Kvadrat između Venere i Marsa 4. septembra takođe upućuje na stres, ali i na zdravstvene probleme, koji zahtevaju lekarski pregled. Mogući su i propušteni pozivi ili nerazuevanje u komunikaciji.

 

Da bi se moglo ići dalje, potrebna je promena. Kako biste se mogli nositi sa svim tim suprotstavljenim energijama, tih dana još važniji postaju unutrašnja ravnoteža i mir, kojima trebate težiti tokom celog ovog tranzita. Dovoljno spavajte i kvalitetno se hranite, a u meditaciji se usredsredite na srčanu čakru.

 

 

Ovan

Vreme je da obnovite veze sa članovima svoje porodice, uredite svoj dom i uživate u njemu sa voljenim osobama. Sreća, ljubav i romantičnost čekaju vas upravo u vašem domu.

 

Bik

Venera u Raku jača vaše komunikacijske sposobnosti. Budući da ste vrlo popularni, možete raditi na umanjivanju tenzija među članovima svoje porodice, obnoviti veze sa bratom ili sestrom, pregovarati u osetljivim pitanjima i uopšteno pomoći drugima da nađu zajednički jezik. Pred vama je mnogo prijatnih interakcija, komunikacije u vlastitom domu i prijatno provedenog vremena sa voljenim osobama. Sreću i ljubav sada možete naći u svakodnevnoj komunikaciji (različitim sredstvima i u različitim oblicima) s drugima.

 

Blizanci

Venera sad naglašava dobre stare porodične vrednosti i navodi vas da razmislite šta u nekoj vezi vama ima najveću vrednost. Ovo je i vreme finansijskog rasta, brige o svom telu i razvijanja svojih talenata. S druge strane, mogli biste biti skloniji trošiti na užitke i želeti dobiti "opipljivije" izraze ljubavi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Rak

Napokon je stiglo vreme za ljubav i romansu. Boginja ljubavi u vašem znaku čini vas neodoljivima i pomaže da privlačite željenu vrstu pažnje. Čini vas i popularnima, što znači da možete promovisati sebe i svoje interese jer će biti privlačni širim krugovima. Ovo je i pravo vreme da se pozabavite svojim izgledom i obnovite garderobu i/ili promenite frizuru.

 

Lav

Sada je vreme da uživate u povučenosti i vlastitoj privatnosti, pa se usredsredite na stvari koje su vam duševna hrana, koje vam daju osećaj sigurnosti, ispunjenosti i celovitosti. Ako je ljubav u vazduhu, verovatno je posredi o kakvom tajnovitom odnosu, i najbolje je da tako ostane. Sreću, ljubav i romansu sada treba naći daleko od radoznalih očiju.

 

Devica

Ovo je za vas izuzetno društveno vreme, kada možete doći u vezu s dragim prijateljima kao i sa svim onim ljudima uz koje se osećate kao kod kuće. U ovom ćete razdoblju biti i vrlo popularni i možete učiniti mnogo za napredak u ostvarenju svojih snova i aspiracija, a time i za to da budućnost bude onakva kakvu želite. Ljubav sada možete naći u svojim društvenim krugovima, a očekuje vas i mnogo radosti sa prijateljima.

 

Vaga

Sad možete učiniti mnogo na promociji svoje javne slike i svetu pokazati svoje lice puno brižnosti, ljubavi i darovitosti. Venera u Raku pomaže da iskažete svoje umetničke, estetske i pregovaračke talente i privući željenu pažnju osoba na visokim položajima.

 

 

Škorpija

Venera u srodnom vodenom znaku Raka otvara nove prilike za sreću, ljubav i romantiku. Mogli biste odlučiti otići na romantično putovanje ili provesti kvalitetno vreme sa porodicom. Probuđena je vaša želja za novim iskustvima koja obećavaju dublju emocionalnu vezu sa ljudima do kojih vam je stalo. Sada možete učiniti mnogo na promovisanju svojih interesa jer javno je mnenje na vašoj strani.

 

Strelac

Rak je znak vrlo različit od vašeg: teži povezivanju, sigurnosti i bliskosti, dok vi najviše volite svoju slobodu, potrebno vam je mnogo prostora i ne volite kad stvari postanu previše emocionalne. Ipak, boravak Venere u Raku za vas je vreme uživanja u većoj intimnosti s nekom osobom. Zato se sad emocionalno uključite – i uživajte. Ovo je takođe dobro vreme za zajedničke finansije, na primer da sredite neke porodične ili poslovne finansijske stvari.

 

Jarac

Venera u Raku naglašava vaše pojedinačne odnose. Čini se kako, kad je reč o finansijama, neko drugi u rukama ima sve karte i toj ćete se osobi morati podrediti, naročito kada je reč o stvarima vezanim uz domažćinstvo. Ili je pak neko toliko šarmantan da vam je teško odoleti toj osobi. Vaš partner (ljubavni ili poslovni) sada bi mogao biti osetljiv i ćudljiv pa ćete morati pripaziti da ne budete grubi prema njemu (što Jarci često zaborave). Dopustite da drugi razvedre vaš svet pokazujući vam svoju meku stranu, a vi se potrudite biti nežni prema njima.

 

Vodolija

S obzirom na vašu izrazitu nezavisnost, Venera u sentimentalnom Raku mogla bi za vaš ukus biti previše sklona vezanju. Ali, u jednom području i vi znate biti poprilično skloni emocionalnoj vezanosti – a to je vaš posao. Venera u Raku daje sjajnu priliku za povezivanje sa kolegama ili zaposlenicima te stvaranje divne porodične atmosfere na poslu, a kako ćete sa veseljem ići na posao, pridoneće i vašoj produktivnosti. Pojave li se kakvi nezgodni emocionalni problemi, rešite ih opažljivo i sa taktom. Pazite da ne povredite nečija osećanja!

 

Ribe

S Venerom u vama bliskom vodenom znaku Raka i u vašem području ljubavi ovo je za vas najromantičniji deo godine! Mogli biste uživati u romantičnoj ljubavi s nekim uz koga se osećate posebno i dovoljno sigurno da možete otvoriti svoje srce. Venera u Raku je predivno vreme za povezivanje sa decom i za začeće. To je sjajno vreme i za Ribe koje rade u kreativnim zanimanjima i uopšteno razdoblje kreativnosti, radosti i sreće.

 

 

Inicijalizacija u toku...