icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Iskoristite ga na najbolji način

Trigon mladog Meseca i Saturna: Spremite se za pravu astrološku erupciju ljubavi

Podeli:

  • 6
Mlad Mesec u znaku Lava je označio početak novog lunarnog ciklusa. Svetla, kamera, akcija!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Na dan 2. avgusta 2016. godine u 22:45 sati po lokalnom vremenu, došlo je do egzaktne konjunkcije tranzitnog Sunca i Meseca na 10* 58' znaka Lava. Na globalnom planu, mlad Mesec će uvek efekte ispoljavati suptilnije u odnosu na pun Mesec, ali ćemo te efekte svakako osetiti.

 

Mlad Mesec u drugoj dekadi fiksnog, vatrenog znaka Lava će u narednim danima doneti oscilaciju u krvnom pritisku, nesanicu, potrebu za privlačenjem pažnje, teatralnost i ,,dramsku pauzu'' pri svakom postupku i razgovoru. Pojačana ekstravagancija i potreba za "trendi" i skupocenim stvarima u našem životu će obeležiti ovaj avgust.

 

Baš ćete ovih dana poželeti da na zidu svoje dnevne sobe imate ,,mrvicu'' skuplju umetničku sliku. Neke dame će jednostavno morati da promene frizuru po uzoru na modele iz omiljenog im modnog časopisa časopisa, te će to gotovo sigurno biti svetlija kosa ili pramenovi, jer su Sunce, Mesec i Venera u znaku Lava.

 

Ulepšavanje, tj. potreba za lepim će generalno biti prisutna u svakoj sferi života, bez obzira da li ste član muške ili ženske populacije. Iz ugla vašeg novčanika, ovo će vrlo verovatno biti niz jako neprijatnih događaja. Ali, nije bitno, život je ipak jedan.

 

Ljubav tokom mladog Meseca u Lavu: Dragi Bikovi, upamtite, oko pomračenja Meseca 18. avgusta odložite sve za malo kasnije...

 

Mlad Mesec iz znaka Lava gradi inkonjunkciju sa retrogradnim Neptunom u znaku Riba. Inkonjunkcija ili kvinkunks nije tradicionalni tzv. ptolomejski aspekt, jer znaci koji grade inkonjunkciju nemaju ništa zajedničko, ni pol, ni element, ni kvalitet. Za planete koje grade inkonjunkciju kažemo da se ne vide ili da su u averziji jedna prema drugoj.

 

Kepler je inkonjunkciju nazivao aspektom smrti. No da li je inkonjunkcija zaista toliko strašna? Šta je smisao takve planetarne konfiguracije? Šta je zajedničko znaku Lava i znaku Riba? Na prvi pogled ništa, ali upravo je to bit inkonjunckije – nadopunjavanje. Odlučnost i hrabrost Lavova nadopuniće neodlučnost Riba, a pronicljivost i empatija koju poseduju Ribe su upravo ono što treba površnim Lavovima.

 

Mlad Mesec će graditi i trigon sa retrogradnim Saturnom u znaku Strelca. Saturn i Sunce, odnosno Saturn i Mesec, predstavljaju potpuno različite principe. Pogledajte, Saturn vlada Jarcem, koji je nasuprot Raka, Mesečevog znaka, i vlada Vodolijom, koja je preko puta Lava, Sunčevog znaka.

 

Sunce predstavlja ego, a Mesec emocije, tj. potrebe pojedinca, naspram kojih je Saturn, potreba kolektiva i rad 'za bolje sutra'. Saturn je taj koji ostavlja svetu. Sunce je topao letnji dan, Saturn je hladna zimska noć. Mesec je plodna zemlja natopljena kišom, Saturn je suvi, ispucali kamenjar.

 

Inicijalizacija u toku...