icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Decembar kroz ružičaste naočare

Decembar - komplikovan mesec, s kompleksnim aspektima: Uran je pokretač promena i obnove, a šta to znači za ljubav?

Podeli:

  • 2
Tokom decembra 2016. godine budite oprezni i ne upuštajte se u bilo kakav rizik. Budite sabrani i ne donosite nagle odluke.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zvezda decembra 2016. godine je Uran. Tokom decembra ne pomera se puno, samo pola stupnja i zato je njegov uticaj izuzetno snažan, tipično Uranski - nepredvidiv. Uran je smešten u Ovnu i njegov je uticaj intenzivniji, možda i eksplozivniji. U decembru Uran pravi dva važna aspekta, trigon sa Saturnom (što je dobro) i opoziciju s Jupiterom (što nije dobro).

 

S druge strane, trigon Saturna (smeštenog u Strelcu) i Urana (u Ovnu), koji će se formirati 25. decembra povoljan je za ostvarenje promena koje su planirane, analizirane, temeljene na dugogodišnjem iskustvu i za dugoročne planove. Opozicija Jupitera (u Ovnu) i Urana (u Ovnu), koja se formira 26. decembra, traži slobodu, promenu i obnovu pod svaku cenu. Ali, tu promenu zahteva odmah, naglo, buntovno, divlje, revolucionarno pa čak i na silu. Donosi nepredviđene, nagle i zbunjujuće događaje.

 

Neskladan odnos Jupitera i Urana donosi neočekivane događaje eksplozivne prirode. Na makro planu može doći do većih nezgoda, požara, eksplozija, prirodnih katastrofa, raznih sukoba i skandala (političkih, finansijskih, novinarskih, verskih i slično) i čudnih preokreta na tržištu.

 

Merkur u znaku Jarca javlja - ovaj vikend je kao stvoren za ljubav!

 

Znači, s jedne strane imamo potrebu za reformom koja je razrađena, analizirana, s druge strane, postoji opasnost od haotičnih promena i sila koje mogu sve preokrenuti naglavačke u bilo kojem trenutku. Imamo uzajamnu recepciju Jupiter - Saturn sekstila (egzaltaciju) koji ima stabilizirajuć i konstruktivan uticaj, zbog uticaja Saturna (upornost, izdržljivost, ostvarenje) na Jupiter (entuzijazam, sreća, širenje), pomaže pri boljoj organizaciji i donosi pozitivne okolnosti.

 

Zatim, Pluton, smešten u Jarcu, jača opoziciju Jupiter - Uran kvadratom koji pravi s Uranom (u Ovnu) i drugim koji pravi s Jupiterom (u Vagi). Ova dva kvadrata nisu formirana tokom decembra, ali ipak se njihov uticaj može osetiti. Uticaj kvadrata koje stvara Pluton pojačan je uticajem Merkura (u Jarcu), koji je retrogradan i Sunca, koje 21. decembra ulazi u Jarca. U ovakvom sklopu, Pluton donosi pitanja vezano za moć i kontrolu, na makro planu to je povezano s političkim i finansijskim pitanjima. Isto tako, donosi sklonost sukobima i opasnosti od raznih nezgoda i katastrofa.

 

Dodatno, Saturn će pokušati obuzdati opoziciju Jupiter - Uran, dok će Pluton, kojeg podržavaju Sunce i Merkur, to i omogućiti. Decembar će biti mesec pun događanja, naglih preokreta, turbulentan. Mogli bi doneti radikalne odluke, zbog nekih bi kasnije mogli zažaliti i moguća su predomišljanja ili nagle promene onog što osećate u ljubavnoj vezi. Neki će ostvariti dobre promene u svom životu, iako prisiljeni, to je zato što se znaju snaći u zbunjujućim okolnostima i uzeti ono najbolje iz svake situacije. Drugi će prolaziti kroz krize i stresne situacije.

 

Inicijalizacija u toku...