icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Prema poslednjim zvaničnim podacima kompanije Gemius

Srećan rođendan Espreso: Za samo dve godine Espreso.rs je TREĆI NAJPOSEĆENIJI portal u Srbiji (FOTO)

Podeli:

  • 2

U poslednjih mesec dana je takođe postignut rekord sa više od 21 milion otvorenih strana u preko 12.5 miliona poseta...

foto: FILIP PLAVČIĆ, PETAR LAZOVIĆ, NEBOJŠA MANDIĆ, ILUSTRACIJA/ESPRESO.RS

Prema poslednjim zvaničnim podacima kompanije Gemius, u prve tri nedelje septembra, portal Espreso.rs je postigao novi rekord i postao TREĆI najposećeniji portal u Srbiji. U poslednjih mesec dana je takođe postignut rekord sa više od 21 milion otvorenih strana u preko 12.5 miliona poseta!

 

Kada je pre dve godine pokrenut portal Espreso.rs, očekivanja su bila velika. Ipak, i najoptimističniji scenario bio je da se Espreso.rs nađe u top 10 sajtova u Srbiji u naredne 2-3 godine. Danas, dve godine od pokretanja, Espreso.rs je prema zvaničnim podacima kompanije Gemius postao treći najčitaniji portal u Srbiji i tako prevazišao sva očekivanja.

 

Naime, kompanija Gemius je nedavno uvela izmenu u merenju podataka, tako da su sada podaci dostupni svima na dnevnom nivou. Po ovoj analizi, poslednji zvanični podaci pokazuju da je Espreso.rs u prve tri nedelje septembra izbio na treće mesto najposećenijih sajtova u Srbiji prema broju real usera, odmah iza portala Kurir.rs i Blic.rs.

 

Ovaj odličan rezultat došao je kao najbolji rođendanski poklon čitavoj redakciji portala Espreso, koji su ovaj uspeh postigli uz bezrezervnu podršku kolega iz redakcije portala Kurira.rs, kolega iz sektora video produkcije, kao i kolega iz drugih sektora kompanije Adria Media Grupe.

 

Ovaj rezultat je posebno značajan, jer je na ovaj način Adria Media Grupa postala i jedina izdavačka kuća koja u TOP 5 najčitanijih sajtova u Srbiji prema Gemius listi, ima čak 2 portala - Kurir, koji je na vicešampionskoj poziciji, i Espreso koji ga prati na trećem mestu.

 

Ono što Gemius ne beleži jesu ljudi.

 

Maki koji spaja po 22 radna dana bez pauze, dolazi u 8, odlazi u 16, onda sa Zvezdine tekme pošalje 10 tekstova, pa se oko 23 uveče vrati u redakciju da skuca još nekoliko, za sutrašnju prvu smenu. I uglavnom je nasmejan.

foto: Natalija Atanacković

Krunić koji kao urednik izbaci po 30-ak tekstova dnevno, 5-6 fokusa, hendlujući društvene mreže i šerove. Uglavnom nije nasmejan i ne voli da se slika. Voli da čita Kurir i Aferu.

foto: Natalija Atanacković

Dunja kojoj je svaka noćna kao vikend smena, s jednim i po čovekom, trista tekstova koje treba izbaciti, sve stići, sve šerovati i još izdržati Stajića kako zvoca.

foto: Espreso.rs

Natalija koja će slikati foto-aparatom, vukljati privatno svetlo na posao, nagovarati pevaljke da dođu da duvaju balone u Espreso helijumu, pisati strava tekstove o automobilima i bariti Krunića da batali dijetu i omrsi zajedno s njom.

foto: Espreso

Milka koja će se namrštiti, podignuti gornju obrvu i cediti sve političare koji nam dolaze na intervjue i Espreso tviter. A onda Srbiji otkriti čudo zvano Bogdan Laban.

foto: Facebook

Dragana koja će svakog dana naći najmanje 8 razloga zbog kojih danas morate imati seks. Ili početi dijetu. Ili naći dečka. Ili ga ostaviti...

foto: Espreso.rs

Filip koji će upoznati svaku žensku osobu koja prođe kroz našu, ali i ostale redakcije u AMG. Ali, baš svaku. Naravno, čovek je esteta reporter i on to poslovno.

foto: Espreso.rs

Suzana koja će kleknuti u Srebrenici i Potočarima, a onda otići na gej žurku i tamo se, posla radi, privatavati s koleginicom.

foto: Filip Plavičić

Mara koja će, ne samo zato što je lepa i luckasta, pleniti Knezom s flajkom u rukama. Radi ona još toliko toga, ali smo joj najviše zahvalni što postoji.

foto: Natalija Atanacković

Milica B. koju samo treba poslati na teren. I doneće 5 najboljih priča tog dana u gradu.

foto: Espreso.rs

Jelena koja je drčna na peru, a kočoperna van domena pera. Pa, vi vidite.

foto: Espreso.rs

Leksa, još jedan ljuti metalac, od koga Anči (tako zove analitiku) sama skida gaće čim promoli nos u redakciju.

foto: Facebook

Šule koji ubaci 47 tekstova u šestosatnoj smeni, pa onda pita:

Ima li još nešto da se spakuje?".

foto: Filip Plavčić

Bojana koja ćuti i štrika. I ništa joj nije teško. A ima osmeh za kanski tepih. Do pre par dana tu je bila i Kaća.

foto: Filip Plavčić

Žare koji posle 3 ruki meseca u novinarstvu, sam odbrani sportsku smenu sa svim vestima koje morate imati.

foto: Espreso

Husi koji ćuti, a zna. Puno zna. I nije mu teško da radi, a nije plaćen (još uvek).

foto: Facebook

Ćuzović koji ustane u 5, pregleda milion domaćih i stranih sajtova, donese 7 fokusa, očisti komentare, hendluje Milicu iz Naxija, pa tako svaki dan, 365 dana u godini. A stigne da šeta i s gejevima po BG ulicama...

foto: Espreso.rs

Saša Stajić vodi ovaj mladi tim. Voli malo I da zvoca, ali uporno tera Espreso tim napred.

foto: Espreso

Donedavno, tu je bila i Milica F, pedantna, odgovorna i marljiva.

foto: Espreso.rs

Naravno, treće mesto na Gemiusu ne bi bilo moguće bez "partnera u zločinu", portala Glossy.espreso.rs koji čine  Vera, Tijana, Tamara, Maja, Kaća, Milica, Nevena, Điđi, Jelena...

foto: Vladimir Šporčić

Espreso su i Ana M. i njen tim, Boža, druga Ana i Dragana, a kolege iz Video produkcije ŠanjevićMiklja, Žujko, Antonije, Pop su uspeh podigli na novi nivo. Bezrezervna podrška kolega iz Kurira i ostalih izdanja u AMG, koleginica iz ljudskih resursa Vedrana i Irena, pravne službe i finansija Ljilje i Nataše I mnogih drugih koji su olakšali mnoge stvari kako bi Espreso uspeo na svom putu. Sve ovo Espreso je postigao zahvaljujući viziji dva čoveka  Peđe i Ace.

 

Naravno kroz Espreso su prošlie i mnoge druge kolege, bez kojih Espreso ne bi bilo to što jeste: Mare, Goca, Zvone, Dušan, Pera, Arafat, Palke, Mitko, Ana B, Lemi, Buli, Lošmi, Nemke, Vlajko, Ana Đo, Natalija, Tamara, Kostić, Nastasja, Kečina, Đilas, Kata, Sanja, Jelena, Nemac, Ivan, Marija, Vlada, Marija, Grigorije, Tijana, Biljana, Branka, Sanja, Jelena, Milica, Selena, Sofija, Katarina, Rastko...

 

Naravno kroz Espreso su prošlie i mnoge druge kolege, bez kojih Espreso ne bi bilo to što jeste: 

 

MareGocaZvone, DušanPeraArafatPalkeMitkoAna BLemiBuliLošmiNemkeVlajko, Ana Đo, Natalija, TamaraKostić, NastasjaKečina, Đilas, Kata, Sanja, Jelena, Nemac, IvanMarija, VladaMarija, GrigorijeTijanaBiljanaBranka, Sanja, Jelena, Milica, Selena, Sofija, Katarina, Rastko... 

 

Zbog svih ovih ljudi, kao i zbog svih svojih vernih posetilaca - danas je Espreso treći, sa daljim planovima da bude još bolji.

Pratite Glossy na VIBERU:
http://chats.viber.com/storyserbia
Inicijalizacija u toku...