icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

25. i 26. aprila u Jugoslovenskoj kinoteci

Otvorene prijave za drugu ENTER konferenciju - Blockchain, IoT, AI i Data Science u fokusu ovogodišnjeg programa

Podeli:

Druga ENTER konferencija zakazana je za 25. i 26. april u Jugoslovenskoj kinoteci.  Četiri programske celine koje će činiti ovogodišnji ENTER su: Tech Track, Short Talks, panel diskusije i radionice.

foto: promo
foto: promo

U okviru Tech Track-a, Vladimir Lelićanin iz OriginTrail-a će govoriti o prednostima koje tehnologija blockchain donosi u rešavanju poslovnih problema. O ovoj tehnologiji govoriće i Ivan Bjelajac, operativni direktor kompanije GoDaddy i suosnivač MVP Workshop-a.

foto: promo

Nebojša Stojanović i Nenad Gligorić iz DunavNET-a pričaće o primeni IoT-a u proizvodima masovne potrošnje, kao i o pravnim regulativama koje se tiču razvoja softvera prema GDPR-u. O trendu upotrebe Data Science-a u marketingu govoriće nam Dina Dicić.

 

Nina Radojičić i Anđelka Zečević sa Matematičkog fakulteta održaće predavanja o razvoju veštačke inteligencije i machine learning-u.

 

foto: promo

Ovo su samo neki od učesnika, a kompletnu listu predavača možete videti na sajtu konferencije.

 

U radioničarskom delu programa, učesnici će imati priliku da steknu praktično znanje o aktuelnim tehnologijama. Kroz radionicu o programskom jeziku R će kroz niz demonstracija i praktičnih vežbi naučiti osnovne koncepte korišćenja R-a, kao i načine korišćenja R-ovih alata potrebnih za data science projekte. Učesnici će imati mogućnost i da učestvuju na radionici o Apache Spark, tehnologiji za obradu podataka koja se koristi uz pomoć Java, Python, Scala ili R programskog jezika. Još neke tehnologije sa kojima će učesnici moći da se praktično susretnu kroz program radionica su i Electron, Node, Angular.JS, Phoenix (Websocket) i WebRTC. Prijave za radionice se mogu izvršiti ovde.

 

Posebno zanimljiv deo programa čine panel diskusije gde će biti reči o GDPR-u (25. aprila). Ova tema je značajna za sve kompanije koje na bilo koji način obrađuju podatke o ličnosti ljudi iz EU koje će morati da se prilagođavaju ovoj regulativi. HR menadžeri imaće priliku da razmene iskustva o metodologiji Inbound regrutacije (26. aprila), načinima na koje je kompanije sprovode i koliko uspešno.


Još jedna programska celina na ovogodišnjem ENTERU biće i Short Talks, gde će, između ostalog, biti reči o programskom jeziku Elixir, testiranju softvera, ali i budućnosti AI-a. Takođe, u okviru ovog dela programa predstaviće se i Đorđe Đorđević, osnivač i menadžer GarageLab-a, hardverskog makerspace-a/labaratorije fokusirane primarno na Internet of Things (IoT) i elektroniku. Predstaviće nam se i nedavno osnovana inicijativa SBI (Serbian Blockchain Initiative).

 

Ulaz na ENTER konferenciju je i ove godine besplatan, ali je broj mesta ograničen, pa je neophodno registrovati se preko formulara koji je dostupan na sajtu ENTER konferencije.

Inicijalizacija u toku...