Sutra komemoracija Branku Cvejiću!
Foto: Printscreen/Youtube/ RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

saopšteno

Sutra komemoracija Branku Cvejiću!

Najveću popularnost stekao je rolom Baneta Bumbara u seriji Srđana Karanovića „Grlom u jagode“. Osvrćući se na ulogu koja je postala njegov zaštitni znak, Branko Cvejić je svojevremeno za Nova.rs istakao kako ne zna da li je njegov Bane bio pozitivac ili negativac

Objavljeno: 10:50h

Komemoracija glumcu Branku Cvejiću biće održana u petak u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, saopštio je ovaj beogradski teatar.

U dogovoru s porodicom glumca i nekadašnjeg direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koji je preminuo 26. jula u 75. godini, kolege i poštovaoci oprostiće se od Branka Cvejića na komemoraciji, zakazanoj u JDP-u, za petak, 7. oktobra s početkom u podne.

Cvejić, rođen u Beogradu 25. avgusta 1946, na poziv Bojana Stupice postaje član Jugoslovenskog dramskog pozorišta 1967. U ovom teatru odigrao je više od 50 uloga, a gostovao je i na drugim pozorišnim scenama, između ostalog i u Zvezdara teatru – pozorištu u čijem je osnivanju i sam učestvovao. Igrao je u više od 40 filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama.

Najveću popularnost stekao je rolom Baneta Bumbara u seriji Srđana Karanovića „Grlom u jagode“. Osvrćući se na ulogu koja je postala njegov zaštitni znak, Branko Cvejić je svojevremeno za Nova.rs istakao kako ne zna da li je njegov Bane bio pozitivac ili negativac.

Branko Cvejić
foto: Stefan Stojanović

– Protiv sam takvih podela. Serija je odlična, proglašavana je najboljom i ostala je nedodirljiva. A kritičari kad je nešto takvo, nedodirljivo, moraju da nađu nešto što ne valja i često pričaju kako bi oni to uradili. To može lako da se pokaže – neka uzmu i urade!

Branko Cvejić je bio i direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2002. do 2011, a prethodno i pomoćnik direktora. Takođe, imenovan je za operativnog direktora s odgovornošću za poslove izgradnje nove zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta 2000. godine.

Glumac je sahranjen 1. avgusta na Novom groblju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.