MIRA BANJAC DANAS SLAVI 93. ROĐENDAN: Podsetite se njene legendarne uloge u filmu "Varljivo leto '68" na Kurir TV-u
Film, Foto: Promo

ne propustite

MIRA BANJAC DANAS SLAVI 93. ROĐENDAN: Podsetite se njene legendarne uloge u filmu "Varljivo leto '68" na Kurir TV-u

Varljivo leto '68 je jugoslovenski film snimljen 1984. godine u režiji Gorana Paskaljevića po scenariju Gordana Mihića

Objavljeno:

Jedna od najboljih srpskih glumica svih vremena, Mira Banjac danas slavi 93. rođendan. Proslavljena dramska umetnica i danas uživa veliko poštovanje i ljubav od strane publike, pamtimo je po brilijantnim ulogama koje je odigrala u mnogim domaćim filmovima i serijama, a njene kultne uloge u filmu "Varljivo leto '68" možete se podsetiti večeras u 22.50 časova na Kurir televiziji.

Varljivo leto '68 je jugoslovenski film snimljen 1984. godine u režiji Gorana Paskaljevića po scenariju Gordana Mihića. U leto 1968. godine maturant Petar stasava za ljubav i na svoju sreću ili nesreću - zaljubljuje se istovremeno u više žena, uglavnom udatih: pekarku, bibliotekarku, svoju profesorku sociologije, zbog koje za maturski rad uzima temu iz marksizma.

Potreba da konačno nađe "ženu svog života" vodi Petra u mnoge delikatne i komične situacije i izbezumljuje njegovog oca, opštinskog sudiju, čoveka dogmatskih shvatanja, koji veruje da se omladina može vaspitavati samo "čvrtsom rukom". Petra ne interesuju naizgled prelomni istorijski događaji poput studentskog protesta 1968. godine, koji kao daleki eho dospeva i do njegove varošice.

Kada konačno pronađe pravu ljubav, ona će, iz aktuelnih društvenih razloga, biti prekinuta. Maturant Petar naglo će sazreti uz saznanje da dva tako različita pojma, ljubav i politika, mogu biti ponekad i sudbinski povezana. U ovom kultnom filmu maestralne uloge ostvarili su Slavko Štimac, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Mija Aleksić, Neda Arnerić, Sanja Vejnović, Dragan Zarić, Andrijana Videnović, Branko Cvejić, Milutin Butković, Žika Milenković, Milenko Pavlov, Branka Petrić, Miodrag Radovanović, Dara Čalenić i drugi.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.