Beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat: Umetnost je večna, a remek dela su vanvremenska (VIDEO)
Foto: Promo

Veliki koncert grupe The Bestbeat

Beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat: Umetnost je večna, a remek dela su vanvremenska (VIDEO)

Ove godine svuda u svetu se obeležava pedeseta godišnjica najslavnije ploče grupe The Beatles: “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”

Objavljeno:

Beogradski Beatles tribute sastav The Bestbeat održaće tradicionalni prednovogodišnji koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda, 22. decembra 2017. sa početkom u 20 časova. Kao i uvek, program je posvećen jednom od nezaboravnih albuma legendarnog liverpulskog sastava.

Ove godine svuda u svetu se obeležava pedeseta godišnjica najslavnije ploče grupe The Beatles: “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”. Originalno objavljen 26. maja 1967. godine, kao osmi studijski album, često se navodi kao njihov najbolji - definitivno remek delo.

Grupa The Bestbeat je nastala 2005. godine i čine je: Vladimir Banovčanin kao John Lennon, Damjan Dašić kao Paul McCartney, Marko Ćalić kao George Harrison i Vitomir Milićević kao Ringo Starr.

Nastupajući po velikim evropskim festivalima i manifestacijama, klubovima i gradskim trgovima - ovaj beogradski kvartet poslednjih godina uvrstio u najbolje kontinentalne atrakcije koja svojim izvođenjem i scenskim nastupom verno dočarava duh fenomena grupe The Beatles.

Ulaznice se mogu nabaviti preko EVENTIM mreže, po ceni od 600 dinara.

Album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band slavi 50 godina od objavljivanja - kako nakon pola veka vidite njegovo mesto u istoriji muzike i vrednost u 21. veku?

The Bestbeat: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band je ostavio veliki trag na rok i pop muziku uopšte. To je album koji je pomerio mnoge standarde u smislu kompozicije pesama, tekstova, aranžmana, dizajna omota ploča, ali i muzičke produkcije i dizajna zvuka. Zanimljiva činjenica je da je Sgt. Pepper’s prvi album koji je na poleđini imao ispisane kompletne tekstove svih pesama, što se vrlo brzo usvojilo kao standard u industriji.

Kako objašnjavate dugovečnost fenomena grupe The Beatles i veliko interesovanje publike za njihovu muziku koje i dan danas traje?

The Bestbeat: Umetnost je večna, a remek dela su vanvremenska. Još 1964. godine, menadžer Bitlsa, Brajan Epštajn je rekao da će se njihova muzika slušati i u XXI veku. Očigledno je bio u pravu, pošto se njihovi albumi i dan danas prodaju, verovatno više od mnogih novih izdanja aktuelnih muzičkih zvezda.

Kako će biti koncipiran nastup 22. decembra u Domu omladine? Da li ćete imati goste?

The Bestbeat: Odsviraćemo neke od ključnih pesama sa albuma Sgt Pepper’s, ali i još neke od pesama koje su obeležile stvaralaštvo Bitlsa u 1967. godini, što uključuje film i album Magical Mystery Tour kao i singl All You Need Is Love. Gost na koncertu će biti Moma Rajin, naš čuveni muzički kritičar, koji će publici ispričati nekoliko reči o značaju albuma Sgt. Pepper’s i njegovom nasleđu.

Kakvi su planovi benda The Bestbeat za sledeću godinu?

The Bestbeat: Planiramo da nastavimo sa radom i nastupima kao i do sada. Imamo zakazane koncerte i turneje u našoj zemlji i inostranstvu. Dokle god bude publike koja želi da čuje kako bi Bitlsi zvučali uživo, mi ćemo svirati i davati sve od sebe da to radimo što bolje i što vernije originalu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.