Mračno da skoro je noć: Šta se desilo novinarki koja je istraživala slučaj nestale dece? (FOTO)

paralelni svetovi

Mračno da skoro je noć: Šta se desilo novinarki koja je istraživala slučaj nestale dece? (FOTO)

Sa čim se sve suočavaju novinari na svom poslu?
Objavljeno:

Izdavačka kuća Booka objavila je roman "Mračno da skoro je noć“ savremene poljske spisateljice Joane Bator koja je ovom knjigom osvojila nagradu "Nike“, najprestižnije priznanje koje se dodeljuje u Poljskoj. Po mišljenju kritike i publike u pitanju je možda i najbolji i najupečatljiviji roman objavljen u toj zemlji u poslednjih nekoliko godina. Bajka koju ne smete propustiti: Priča nad pričama! (FOTO) (VIDEO)

Uspeh ove knjige je još veći kada se, samo nekoliko godina nakon njenog pojavljivanja, savremena Poljska političkom regresijom potrudila da još više zaliči na onu sebe iz Joaninog romana nagrađenog najvećom tamošnjom književnom nagradom. Etno princeze osvajaju svet: Sestre Gobović u pohodu na Rusiju! (FOTO)
Joanna Bator
Delom žanrovski roman o novinarki koja istražuje slučaj nestale dece, delom žestoka satira i duhovita analiza više paralelnih svetova koji koegzistiraju u današnjoj Poljskoj, "Mračno da skoro je noć“ vrhunsko je delo jedne od najautentičnijih autorki moderne evropske proze. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.