Gardijan: Nišvil među 10 najboljih džez festivala u Evropi! (FOTO)

stigle pohvale

Gardijan: Nišvil među 10 najboljih džez festivala u Evropi! (FOTO)

Među renomiranim imenima umetnika koji su nastupali na ovom festivalu nalaze se: diva soul muzike Džos Stoun, saksofonista Soveto Kinč, gitarista Al di Meola, aristokrate američke džez scene Sajrus čestnat trio, Baster Vilijams i Leni Vajt, kao i Bil Evans
Objavljeno:

Nišvil je u tekstu opisan kao jedan od retkih festivala iz istočne Evrope koji odličnim odnosom cene i kvaliteta može da se takmiči sa zapadnim velikanima. Rekordan broj prijava za Demofest! Svi bi na binu sa Hladnim pivom! (FOTO)

- Većina nastupa održava se na prostranom prostoru Niške tvrđave, oivičene zidovima i kapijama iz vremena Osmanskog carstva. Među renomiranim imenima umetnika koji su nastupali na ovom festivalu nalaze se: diva soul muzike Džos Stoun, saksofonista Soveto Kinč, gitarista Al di Meola, aristokrate američke džez scene Sajrus čestnat trio, Baster Vilijams i Leni Vajt, kao i Bil Evans, kako se navodi u članku Gardijana.
Nišvil će i ove godine okupiti ljubitelje kvalitetne muzike. Od 11. do 14. avgusta na 33. niškom jazz festivalu biće izvedeno 100 koncerata i nastupiće preko 600 izvođača na 10 festivalskih bina. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.