Kralj romske zike: Evo ko će odati počast Šabanu Bajramoviću na Mikseru! (FOTO)

legende romske muzike

Kralj romske zike: Evo ko će odati počast Šabanu Bajramoviću na Mikseru! (FOTO)

Na glavnom stejdžu Mikser festivalaće se uz zvuke trube, jazza i blues ritmove odati počast čuvenom romskom muzikantu!
Objavljeno:
Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održava se peti put u beogradskom kvartu Savamala, od 8. do 12. juna 2016. godine pod sloganom "Osetljivo društvo/Sensitive Society", Jednom kad dođem na vlast, kako ću da ti vadim mast! (VIDEO)
11. jun, biće u znaku legende romske muzike, Šabana Bajramovića. Povodom 80 godina od rođenja i osam godina od smrti Šabana Bajramovića, na bini Miksališta nastupiće Šabanov orkestar “Crne Mambe” i specijalni gost iznenađenja,
U subotu, 11. juna, na glavnom stejdžu Mikser festivala, nastupiće orkestar “Crne mambe” iz Niša, poznat po sjajnoj zabavi koju donose kombinujući zvuke trube, jazz i bluez ritmove. Veče će biti započeto projekcijom filma “Šaban” Miloša Stojanovića, a “Crnim mambama” će se na bini pridružiti i specijalni gosti, muzičari koji su sarađivali ili bili inspirisani njegovim stvaralaštvom, koji će dodatno upriličiti veče posvećeno umetniku koji je ostavio neizbrisiv trag u world music žanru.
Četvrtog dana Mikser festivala, nastupiće i neprikosnoveni vladari srpske trube, Orkestar Bobana Markovića. Boban Marković, koji je svoju prvu među mnogima “Prvu trubu Guče” osvojio sa samo 20 godina, kasnije ovenčan nagradom “Maestro trube” i nagadom “Songlines” magazina za najboljeg trubača na svetu, po pretprodajnoj ceni od 900 dinara do 15. maja. Od 15. maja, cena ulaznice biće 1200 dinara.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.