Kad klinci pokažu šta znaju: Dečja filharmonija sprema šou na Tašu! (FOTO)
Foto: Promo

NASTAVAK TURNEJE!

Kad klinci pokažu šta znaju: Dečja filharmonija sprema šou na Tašu! (FOTO)

Regionalna dečja filharmonija (United Children’s Philharmonic Orchestra) nastavlja svoju turneju velikim koncertom u Beogradu, 26. avgusta na Stadionu Tašmajdan sa početkom od 20:30 časova, u okviru Noći muzike
Objavljeno:

Posle uspešnih nastupa u Ljubljani i Zagrebu, beogradsku publiku očekuje orkestar sačinjen od mladih muzičara iz Beograda, Ljubljane, Zagreba, Sarajeva i Skoplja, a posebno za ovaj koncert dirigent će biti maestro Bojan Suđić, vodeće dirigentsko ime u srpskoj muzici: izvršni i umetnički direktor

Muzičke produkcije RTS, šef dirigent Simfonijskog orkestra i Hora Radio-Televizije Srbije, rezidencijalni dirigent Kraljevske opere u Stokholmu, redovni profesor dirigovanja, šef Katedre za dirigovanje i šef Simfonijskog orkestra Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Promo

Repertoar koncerta biće sačinjen od brojnih omiljenih filmskih hitova, kao i numera iznenađenja. Ulaz je slobodan.

Sećate li se jezičkog odeljenja? Evo gde su danas i šta rade opasnice iz Srećnih ljudi (FOTO)

Regionalnu dečju filharmoniju osnovala je fondacija “Deca deci” u cilju razvoja muzičkog znanja dece iz regiona, čime se doprinosi kulturnoj razmeni među najmlađima. Letnjoj turneji prethodilo je usavršavanje orkestra u Ljubljani, na letnjoj akademiji “Branimir Slokar” koja je jedna od najposećenijih letnjih akademija u Evropi u oblasti klasične muzike, a prvi koncert održan je 10. avgusta u koncertnoj dvorani hotela Grand Union u okviru Ljubljanskog festivala. Usledio je koncert u Zagrebu 11. avgusta u Letnjem kinu Gradac.

foto: Promo

Ovog leta pokrenut je i projekat "Dečja filharmonija na tockovima " u okviru koga je orkestar nastupao uspešno i u gradovima širom Srbije, što je izazvalo veliko interesovanje mnogih predstavnika lokalnih zajednica i publike, a u planu je i nastavak te turneje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.