RUSKA DOKTORKA O OPAKIM POSLEDICAMA ORALNOG ODNOSA: Tvrdi da ONI moraju da se oproste od AKCIJANJA na 1 godinu
Ilustracija, Foto: Natallia Krechka / Alamy / Alamy / Profimedia

pazite se

RUSKA DOKTORKA O OPAKIM POSLEDICAMA ORALNOG ODNOSA: Tvrdi da ONI moraju da se oproste od AKCIJANJA na 1 godinu

Ruska doktorka tvdi da su ovo neželjeni efekti oralnog odnosa

Objavljeno:

Ruska doktorka tvrdi da su ovo neželjeni efekti oralnog odnosa!

Darija Sadovskaja, mlada doktorka koja živi u Singapuru na svom Instagramu u objavama redovno piše o zdravstvenim problemima i deli savete. Često se osvrše i na intimne odnose, te skreće pažnju o rizicima o raznim bolestima. U jednoj svojoj objavi govorila je o neželjenim efektima oralnog odnosa. "Uzrok je humani papiloma virus. Stvari koje treba zapamtiti jeste da ovaj virus može da nestane sam u roku od 1,5 godine. Ovaj virus ima onkogene i neonkogene sojeve. Prvi su opasniji, ali oba treba kontrolisati. Da bi se smanjilo virusno opterećenje, papilomi i kondilomi moraju biti uklonjeni. Štaviše, nedavni podaci dokazuju da su neonkogeni sojevi takođe sposobni da izazovu rak", tvrdi doktorka.

Kada je reč o lečenju, ona ističe da ne postoje drugi tretmani za humani papiloma virus osim vakcinacije. Svakako kao vid prevencije, kontrola virusa je obavezna, bez obzira na to da li ste vakcinisani ili ne, obavezan jePAPA test jednom godišnje kod ginekologa.

Bakterijska vaginoza, kandidijaza

"Kad žene dođu na konsultacije i dalje vlada mišljenje da muškarac ne sme ni pod kojim okolnostima da se leči. Zbog toga žene godinama pate od svraba i nelagodnosti. Rade briseve 'čišćenja“', piju tonu tableta… i sve se vrati u normalu. Razlog je upravo taj što se partner ne pregleda i ne leči. Da, ponekad u posebno teškim slučajevima morate da se oprostite od intimnog odnosa na šest do devet ili čak 12 meseci. Ponavljam, ovo važi samo za uznapredovale slučajeve", obajšnjava ova ruska doktorka.

Stvari koje treba zapamtiti: Uvek treba da se leče oba partnera!

Bonus video: SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

09:19

SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.