AKO NE ŽELITE DA IZGLEDATE KAO OSOBA BEZ STILA: Ove odevne komade ODMAH BACITE iz svog garderobera
Foto: Profimedia

POSLUŠAJTE SAVET

AKO NE ŽELITE DA IZGLEDATE KAO OSOBA BEZ STILA: Ove odevne komade ODMAH BACITE iz svog garderobera

Ako želite da se oblačite po francuskoj modi, evo koje odevne predmete treba da izbegavate.

Objavljeno: 00:04h

Francuskinje su bez sumnje poznate kao dame koje se najlepše oblače. One imaju vrlo istančan i jedinstven ukus, pa neke stvari nikada ne možete naći u njihovom garderoberu.

Neki odevni predmeti se nose na ulicama Londona, Njujorka ili Los Anđelesa, ali ih Francuskinje, ipak, ne priznaju.

Stoga, ako želite da prigrlite svoju parišku stranu, najbolje je da ove komade uklonite iz svog ormara i zamenite ih sa drugima koji su u skladu sa francuskom modom.

1. Pregršt natpisa

Majice i drugi predmeti sa logom popularni su u 2022, ali nemojte da očekujete da će se taj trend preseliti i na ulice Pariza. Francuskinje se ne libe da se pohvale markiranom kopčom na kaišu ili prepoznatljivom markiranom torbom, ali tu prestaje otvoreno brendiranje. Previše odevnih komada i natpisa je ipak mnogo za Francuskinje koje vole elegantan i jednostavan stil.

Šta odabrati umesto toga? Jedan mali komad s logotipom

Kopča na kaišu ili na torbi, pa čak i naušnice su u redu, sve dok je to jedini logotip koji krasi vaš izgled. Za Francuskinje, modu treba koristiti da se osećate dobro, a ne da svet reklamirate svoj budžet za kupovinu.

2. Trenerke

To ne bi trebalo da bude iznenađenje, jer je jedno od načela francuske mode lepo odevanje čak i u ležernim prilikama. Za razliku od farmerki ili udobnog širokog pletiva, trenerke se zapravo ne mogu nadograditi na isti način i uvek će izgledati kao odeća za teretanu u odnosu na pariški stil (za razliku od pomenutih gradova gde se smatraju “opuštenim” komadom garderobe).

Šta obući umesto toga? Mat crne helanke

Ako vam je odbojna pomisao da se odreknete svojih udobnih trenerki dok obavljate poslove po gradu, pokušajte da ih zamenite mat crnim helankama. Jednako su udobne, ali se mogu mnogo lakše upariti s blejzerom i baletankama ili puloverom ili čizmama do članaka.

3. Neudobne štikle

Neudobne cipele bilo koje vrste nemaju zeleno svetlo. Francuskinje možda uživaju u tome da izgledaju otmeno i uglađeno, ali nikada se ne bi žrtvovale za praktičnost. Visoke štikle, čizme koje žuljaju i platforme zbog kojih se spotaknete o sopstvene noge nemaju mesta u vašem ormaru, ma koliko dopadljivo izgledale.

Cipele, Obuća, Štikle
foto: EPA/Chris Kleponis /

Alternativa su čizme s blok petom i niskom potpeticom

Naravno, to ne znači da nosite samo ravne cipele ili mokasine. Nabavite špicaste salonke i luksuzne čizme s blok petom koje su šik i nosive za nošenje sa različitim komadima, od rašivenih farmerki pri obodu, do elegantnih izdanja.

4. Kombinacija jarkih odevnih predmeta

Francuskinje se ne protive u potpunosti bojama, ali je mnogo verovatnije da će ih u svoj stajling uključiti u manjim dozama.

Umesto toga – diskretne boje

Najbolji način da istaknete jarkocrvenu torbu, cipele ili čak usne je da koristite “prigušenije” tonove. Uparena sa ljubičastom, trešnja crvena se lako može stopiti, ali uz crnu, tamnoplavu ili bež, zaista skreće pažnju.

5. Jefitni materijali

Bez obzira na mogućnosti, Francuskinje radije ulažu u prirodna vlakna i komade koji će dugo trajati, nego u jeftine trendi komade, poput lakovanih pantalona ili poliesterske bluze. Ponekad to može značiti uštedu kako biste mogli da kupite nešto kvalitetnije, ali drugi put to jednostavno znači zaobilaženje komada brze mode koji pokušavaju da zamene klasične varijante.

Rukotvorine, Pletivo, Vuna, Vez
foto: Profimedia

Šta kupovati umesto toga? Prirodna vlakna

Pamuk, svila, vuna i lan primeri su prirodnih vlakana koja će duže očuvati prvobitno stanje od jeftine sintetike. Najbolja stvar koju možete da učinite, i to najviše francuske, jeste da odvojite malo vremena da vidite odakle vaši omiljeni brendovi nabavljaju svoje materijale i razmislite o ulaganju u nešto postojanije odevne predmete, koji će trajti godinama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.