OVO UVEK ZABORAVLJAMO TOKOM LETA, A NAJVAŽNIJA JE STVAR: Greške koje pravimo kod nege kože, mogu ostaviti POSLEDICE
Krema, Foto: Profimedia / Anatolijs Jascuks / Panthermedia /

pažnja

OVO UVEK ZABORAVLJAMO TOKOM LETA, A NAJVAŽNIJA JE STVAR: Greške koje pravimo kod nege kože, mogu ostaviti POSLEDICE

Da li ste radoznali da vidite koje su?

Objavljeno:

Već ste dogovorili svoj letnji odmor i radujete se šetnjama plažom dok sunce zalazi ili plivanju u tirkiznim i čistim vodama.

Uz (pravilnu) organizaciju vašeg kofera, dobro je imati na umu da se naša beauty rutina mora promeniti tokom dana odmora, posebno kada je reč o veoma visokim temperaturama. Ali pošto to nije samo po sebi razumljivo, vrlo često pravimo male greške kada je u pitanju lepota... Da li ste radoznali da vidite koje su?

Sunčanje, Plaža, More, Leto
foto: EpicStockMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

1. Preterujete sa šminkom/puderom/ maskarom

Znamo, teško je odustati od šminke kada izađete iz kuće, čak i ako je to kupanje na plaži. Ali teški puderi, bronzer/rumenilo, kao i senke mogu, u kombinaciji sa toplotom, visokim temperaturama i znojem, začepiti pore i izazvati bubuljice. Osim toga, toplota pogoduje njihovom „topljenju“, što će promeniti šminku bez obzira na to koliko spreja za fiksiranje stavite. Isto važi i za maskaru: sa prvim ulaskom u more ili bazen rizikujete da se razmaže, a rezultat vam se sigurno neće dopasti.

Alternativa: Preferirajte vodootpornu šminku i maskaru. Još bolje, izbegavajte šminku u potpunosti ako možete, kako biste svojoj koži dali priliku da se odmori.

Sunčanje, Plaža, More, Leto
foto: EpicStockMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

2. Preskačete kremu za sunčanje/ne stavljajte je na vreme/zaboravljate male površine

Velika greška, jer ne samo da favorizujete izazivanje ozbiljnih opekotina po telu, već i doprinosite (prevremenom) starenju vaše kože, pri čemu se pojava fleka, pega i finih bora podrazumeva. Još jedan propust je sledeći: ne nanosite kremu za sunčanje na manja ili „nevidljiva“ područja za koja mislite da nisu pod uticajem sunca. Nažalost sunce „nas vidi“ sa svih strana (i na svim delovima našeg tela), što znači da oštećenja i opekotine mogu nastati svuda. Veliki broj ljudi zaboravlja da namaže mesta kao što su vrat, tabani, uši, unutrašnjost ruku itd.

Šta treba da uradite? Nanesite kremu za sunčanje i intenzivno je obnovite i na sledećim područjima: vrat i grlo, uši, stopala i dlanovi, usne i kosa.

Alp Rose krema, Krema, Lice
foto: Profimedia / Krzysztof Szpil / Alamy / Alamy /

3. Ne koristite after sun kreme posle sunčanja

Pretpostavimo da koristite after sun kreme nakon sunčanja samo u slučaju da ste "izgoreli" i razvili ste opekotine ili crvenilo? Klasična greška koju smo svi bez izuzetka napravili. To je zato što smatramo da je after sun krema pogodna samo za opekotine od sunca, a u stvari je hidratantna krema koja neguje, hidrira i hrani kožu nakon izlaganja suncu. Osim toga, izlaganje sunčevom zračenju uzrokuje neku vrstu oštećenja i na preplanuloj koži, iako nije vidljivo golim okom. Dakle, sada razumete koliko su hidratantne kreme posle sunca korisne, kako za lice tako i za telo.

05:11

NEPROCENJIVI SAVETI GASTROENTEROLOGA: LETO, ISHRANA

(Espreso/Novosti magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.