ŠOLJICA OVOG ČAJA DNEVNO JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE MOZGA: Naučnici potvrdili, ako ga pijete BIĆETE KAO AJNŠTAJN
Zeleni čaj, Foto: Printscreen/Youtube/ Aroma LeihaoFAMILY

paŽnja

ŠOLJICA OVOG ČAJA DNEVNO JE ODLIČNA ZA ZDRAVLJE MOZGA: Naučnici potvrdili, ako ga pijete BIĆETE KAO AJNŠTAJN

Ova jedinjenja pomažu u poboljšanju povezanosti mozga i povećanju aktivnosti u oblastima povezanim sa radnom memorijom i pažnjom, piše Nacionalna medicinska biblioteka

Objavljeno:

Istraživanje koje je sproveo tim stručnjaka u Španiji otkrilo je da ispijanje zelenog čaja može značajno poboljšati funkciju mozga i unaprediti kognitivno zdravlje.

Kroz niz kontrolisanih eksperimenata, istraživači su otkrili da ključna jedinjenja prisutna u zelenom čaju, kao što su katehini i kofein, imaju pozitivan efekat na kognitivne performanse. Ova jedinjenja pomažu u poboljšanju povezanosti mozga i povećanju aktivnosti u oblastima povezanim sa radnom memorijom i pažnjom, piše Nacionalna medicinska biblioteka.

Pozitivan uticaj na opšte zdravlje

Zeleni čaj, Čaj
foto: Profimedia

Pored svojih kognitivnih prednosti, zeleni čaj je dugo bio hvaljen zbog svoje sposobnosti da pomogne u gubitku težine, navodi Sanctuari Life. Novo istraživanje je dodatno potvrdilo ove tvrdnje jer je pokazalo da kombinacija katehina i kofeina može da podstakne metabolizam i poboljša oksidaciju masti. Uključivanjem zelenog čaja u izbalansiranu ishranu, pojedinci mogu efikasnije da postignu svoje ciljeve gubitka težine.

Iako zeleni čaj nudi neverovatne prednosti, ne treba ga smatrati čudotvornim lekom. Umesto toga, treba ga posmatrati kao komplementarni dodatak zdravom načinu života. Kao i kod svakog pića, umerenost je ključna i pojedinci bi trebalo da se konsultuju sa zdravstvenim radnikom kako bi odredili odgovarajuću količinu na osnovu ličnih okolnosti.

02:23

KADA MUŠKARCIMA PADNE TESTOSTERON, TEK TADA MOZAK POČINJE DA RADI! Nestorović za Kurir TV otkrio tehniku protiv ANKSIOZNOSTI

(Espreso/danas online/Index.hr/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.