SRPSKI UROLOG ŠOKIRAO BRUTALNOM TVRDNJOM O MUŠKOM POLNOM ORGANU: Muškarci prave JEZIVU GREŠKU -to utiče na PLODNOST
Dr Milošević, Foto: Printscreen/youtube/ RTS Ordinacija - Zvanični kanal

pažnja

SRPSKI UROLOG ŠOKIRAO BRUTALNOM TVRDNJOM O MUŠKOM POLNOM ORGANU: Muškarci prave JEZIVU GREŠKU -to utiče na PLODNOST

Na intimno zdravlje često ne obraćamo pažnju, tek onda kad postane kasno

Objavljeno: 17:55h

Parola “neće to mene” nije preventiva. Zato je važno da budemo edukovani i svesni posledica rizičnog ponašanja u krevetu. Kada je reč o jačem polu, naš čuveni urolog dr Aleksandar Milošević osvrnuo se na muške polne organe, tačnije tes*ise.

"Tes*isi su parni organ, najvažniji organ muškog reproduktivnog sistema i oni su pod kontrolom hipofize koja luči ozbiljne hormone. Njihova funkcija je da luče testosteron, to je glavni hormon muškarca koji deluje na sve organe, na mozak, na krvne sudove, na same testise, jer stimuliše stvaranje spermatozoida", započeo je dr Milošević gostujući na Prva TV.

Penis
foto: Profimedia

"Spermatozoidi su plodne ćelije koje su pod kontrolom opet hormona i vrlo su bitni za poboljšanje plodnosti, a danas ih ima sve manje i manje u populaciji. Razni su faktori zbog čega je to tako, pogotovo nekretanje, kompjuteri…", nastavio je dalje.

Kada je reč o njihovoj promeni prlikom temperaturnih razlika naš poznati urolog naglašava da testisi imaju svoj regulacioni sistem. Mogu da se, kada je hladno, skupljaju i tako održavaju toplinu tes*isa, a kada je toplo, opuštaju i puštaju da testisi budu na normalnoj temperaturi. Kako ističe doktor, za njih je idealna temperatura 34,4 stepeni Celzijusa.

"Spermatozoidini su naše najosetljivije ćelije. Ja kažem svojim pacijentima, sve što radimo loše oni će još gore da se osećaju. Ako se napijemo, oni će biti pijaniji od nas, ako je nama hladno, njima će biti još hladnije", objasnio je slikovito doktor i dodao da preterano izlaganje toploj, kao i hladnoj temperaturi može da uspori tes*ise, a za oplodnju je jako bitno da su oni brzi.

Urolog takođe ističe da je današnji način života dosta uticao na smanjen broj spermatozoida, čak duplo nego pre 30 godina. Doktor je upravo zbog toga savetovao da ljudi više vode uživo komunikaciju, druže se i provode više vreme zajedno, jer tada se luči hormon sreće - seratonin. S druge strane, trebalo bi što manje da provode vreme na mobilnom telefonu.

BONUS VIDEO

09:19

SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

(Espreso/Mondo/T.B./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.