DOKTOR OTKRIO KAKO DA SPUSTITE PRITISAK ZA JEDAN MINUT: Odmah OVOLIKO puta udahnite u sekundi, desiće se ČUDO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Vital Strategies

PAŽNJA

DOKTOR OTKRIO KAKO DA SPUSTITE PRITISAK ZA JEDAN MINUT: Odmah OVOLIKO puta udahnite u sekundi, desiće se ČUDO

Postoji trik koji za 60 sekundi može da vam spusti pritisak

Objavljeno:

Prema podacima Udruženja za hipertenziju Srbije, svaka druga osoba danas ima povišen krvni pritisak u našoj zemlji. Nažalost, svi oboleli ne pridržavaju se propisane terapije, a visok krvni pritisak često može dugo ostati neprepoznat.

Dijagnoza se postavlja merenjem i utvrđivanjem povišenih vrednosti, ali nekad se otkriva tek nakon komplikacija poput infarkta, moždanog udara, poremećaja ritma ili promena na perifernim krvnim sudovima.

Zato je od ključne važnosti održavati pritisak pod kontrolom. Dr. Erik Berg je podelio na svom Jutjub kanalu jednostavan trik za snižavanje visokog krvnog pritiska koji ne zahteva promene u ishrani ili fizičkoj aktivnosti.

Postoji trik koji za 60 sekundi može da vam spusti pritisak

Krvni pritisak
foto: Profimedia

- To je vrlo, vrlo jeftin trik. Zapravo, ne košta ništa - rekao je dr. Berg, otkrivajući da sve što treba da radite jeste da pravilno dišete. Preporučuje se sporije disanje, odnosno šest udisaja u minuti.

- Ova tehnika značajno smanjuje krvni pritisak, posebno kod osoba sa srčanim zatajenjem. Takođe, predstavlja izuzetno efikasan način smirivanja živaca", naglasio je doktor, ukazujući na to da ljudi sa hipertenzijom, naročito oni koji imaju dijabetes ili prekomernu telesnu težinu, često dišu ubrzano. "Pokušajte svakodnevno izdvojiti vreme za praktikovanje ove tehnike. Važno je ne naprezati se kako biste izbegli aktivaciju simpatičkog nervnog sistema - objasnio je doktor, dodajući:

- Jednostavno, izvodite polagane udisaje na nos tokom pet sekundi, a zatim polagane izdisaje na usta tokom pet sekundi. Na taj način ostvarujete šest ciklusa udisaja i izdisaja koji će postepeno uticati na vaš autonomni nervni sistem, snižavajući pritisak, usporavajući puls i umirujući vas - zaključio je.

03:44

KAŽU DA SU SIMPTOMI STRAŠNI, A BOLOVI KAO POROĐAJNI! Zašto terapija za ovu RETKU BOLEST još uvek NIJE DOSTUPNA U SRBIJI?

(Espreso/ Republika/M.O. /Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.