OVO ĆE VAM PODIĆI RASPOLOŽENJE ODMAH: Penušavu bombu napravite od sode, soli, maslinovog ulja...
Ovo eterično ulje je idealan odabir ako se ne možete setiti kad ste poslednji put istinski uživali, Foto: Thinkstock

pažljivo birajte

OVO ĆE VAM PODIĆI RASPOLOŽENJE ODMAH: Penušavu bombu napravite od sode, soli, maslinovog ulja...

Odabir eteričnih ulja, pre svega, zavisi o vlastitom guštu, ali za opuštanje i dobro raspoloženje postoje određena ulja

Objavljeno:

Citrusi su najbolji izbor za podizanje raspoloženja jer deluju na limbički deo mozga koji je zadužen za emocije. Tako npr. eterično ulje kore limuna bistri um i pročišćava vazduh.

Za penušavu ‘bombu’ potrebni su čašica sode bikarbone, pola šalice limunske kiseline i ista količina nerafinirane soli, žlica vode, tri žlice maslinovog ulja i nekoliko kapi eteričnog ulja. Možete dodati i boju za hranu.

U jednoj posudi dobro promešajte sve suve sastojke, a u drugoj mokre sastojke. Zatim tekuće dobro spojite sa suvima, uz neprestano mešanje nekoliko minuta. Nakon što ste sve dobro promešali, dodajte smesu u kalup za kuglu.

Za oblikovanje bombice poslužit će kalup za kolače, a jednostavan oblik kugle lako je oblikovati rukama. Odabir eteričnih ulja, pre svega, zavisi o vlastitom guštu, ali za opuštanje i dobro raspoloženje postoje određena ulja.

Glatka narandža briše tragove stresa, nervoze i napetosti.

Ovo eterično ulje je idealan odabir ako se ne možete setiti kad ste poslednji put istinski uživali - savetuje aromaterapeutkinja Anamarija Pažin Morović.

Dodaje da su citrusi najbolji izbor za podizanje raspoloženja jer deluju na limbički deo mozga koji je zadužen za emocije. Tako eterično ulje kore limuna bistri um i pročišćava vazdug.

- Japanci i Amerikanci odavno ga koriste kako bi povećali učinkovitost na poslu i kvalitetu zraka u uredima - kaže Pažin Morović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.