DEPILIRANJE BIKINI ZONE JE STROGO ZABRANJENO: Kad vidite šta lekari kažu, više se NIKAD NEĆETE DEPILIRATI!
Vreme je za plažu, Foto: Profimedia

opasno po zdravlje

DEPILIRANJE BIKINI ZONE JE STROGO ZABRANJENO: Kad vidite šta lekari kažu, više se NIKAD NEĆETE DEPILIRATI!

Pet dobrih razloga da zaboravite na depilaciju bikini zone, bar na neko vreme!

Objavljeno: 17:25h

Preskočiti depilaciju bikini zone u ovo dobe godine nije ništa neuobičajeno, a mi vam donosimo i pet razloga zašto je dlačice na intimnom području s vremena na vreme dobro ostaviti na miru:

foto: Profimedia

Stidne dlačice smanjuju trenje

Dlačice na intimnom području tu se nalaze s razlogom i imaju svoju svrhu. One deluju poput barijere trenju. To uključuje trenje između tela i odeće, ali i trenje tokom se*sa, što kožu može iziritirati, pa se može upaliti.

Stidne dlačice štite od bakterija

Posekotine i ranice koje mogu nastati usled brijanja ili drugih načina uklanjanja dlačica, u kombinaciji s toplotom i vlagom genitalnog područja, mogu dovesti do infekcija. Ali, iako nema posekotina i ranica, dlačice deluju poput brane koja intimno područje štiti od neželjenih bakterija, ali i zadržavaju zdrave količine bakterija. Takođe sprečavaju ulazak prašine, prljavštine i drugih čestica koje mogu izazvati iritaciju.

foto: Profimedia, Ilustracija

Nećete imati problem uraslih dlačica

Urasle dlačice najčešće nastaju zbog brijanja i depilacije voskom. Na mjestu urasle dlačice može se pojaviti tačkica nalik miteseru iz koje se dlačica može izvući samo ceđenjem ili pomoću pincete. Ako povremeno preskočite depilaciju, problem uraslih dlačica sigurno će vas manje mučiti.

Bikini zonu je najteže depilirati

Želite li temeljno ukloniti dlačice s intimnog područja, moraćete obuhvatiti i predeo prepona koji je teže dohvatljiv i koji nije lako vidljiv, zbog čega postoji veća mogućnost da ćete se porezati na vrlo osetljivoj koži koja je ionako sama po sebi sklonija posekotinama.

Uštedećete novac

Ređa depilacija znači i manje potrošenog novca. Naravno da je depilacija žiletom jeftinija od depilacije voskom, ali zbog osetljivosti, bikini zonu treba depilirati najkvalitetnijim brijačem i kremom za brijanje.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.