VIŠE NEĆETE MORATI DA PIJETE LEKOVE: Samo 2 minuta na dan masirajte ovu tačku, dogodiće se ČUDO
Foto: Printskrin

SAVET DANA

VIŠE NEĆETE MORATI DA PIJETE LEKOVE: Samo 2 minuta na dan masirajte ovu tačku, dogodiće se ČUDO

Tačka dugovečnosti se nalazi ispod čašice kolena.

Objavljeno:

Jedna japanska legenda kaže da je u davna vremena živeo jedan srećan čovek koji je dobio od svog oca neprocjenjivo znanje – znanje o tački dugovečnosti, poznatoj i kao “Tačka 100 bolesti”.

Masiranje tačaka na telu je jedna od najstarijih metoda lečenja na Istoku.

Ukupno, ljudsko telo poseduje 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što podseća na količinu dana i meseci u godini. Delovanje takve masaže (akupresure, pritiskom prstiju na određene tačke), zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani sa određenim organima. U kineskoj medicini telo se posmatra kao energetski sistem, tako da kroz masažu može se utecati na tok energije i funkcionalniju aktivnost organa.

Aktiviranje tačke Zu San Li daje trajni podmlađujući i iscjeljujući efekat, sprečava starenje. U Kini je ova tačka poznata kao – „tačka dugovječnosti“, u Japanu – „tačka od stotinu bolesti“.

Gde se nalazi Zu San Li na našem telu?

Tačka dugovječnosti se nalazi ispod čašice kolena. Da bi ste je pronašli, pokrijte koljeno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju.

Možete je pronaći i na drugi način.

Morate sesti na pod, pritisnuti čvrsto stopala ka podu i povući ih prema sebi, ne podižući pete od poda. Primetićete da ispod kolena stvorilo se uzvišenje. Pronađite najvišu tačku ovog uzvišenja, stavite na nju prst i zauzmite startnu poziciju. Tačka na koju ste pritisnuli prstom i jeste ta tačka – Zu San Li.

Za šta je odgovorna ova tačka na našem telu i zašto je Japanci nazivaju – tačkom od stotine bolesti?

Tačka Zu San Li:

– kontroliše rad organa koji se nalaze u donjoj polovini tela

– kontroliše rad kičmene moždine u delovima koji su odgovorni za pravilno funkcionisanje gastrointestinalnog trakta, digestivnog trakta, bubrega, nadbubrežne žlijezde.

Uz pomoć masaže tačke Zu San Li može da se poveća aktivnost nadbubrežnih žlezda , najmoćnijih žlezda koji imaju ulogu glavnog čuvara čovekovog zdravlja. One luče u krv adrenalin, hidrokortizon i druge važne hormone, piše aura.ba.

Ako svakodnevno masirate „tačku dugovječnosti“ , moguće je normalizovati rad nadbubrežnih žlijezda, koje obavljaju sledeće funkcije u organizmu:

– normalizacija krvnog pritiska – normalizacija glukoze, insulina – suzbijanje upalnih procesa u organizmu – regulacija imune funkcije čovjeka

Takođe, masiranjem tačke Zu San Li, takođe možete:

– poboljšati varenje – lečiti bolesti gastrointestinalnog trakta – tretirati posledice moždanog udara

Masaža ove tačke pomoći će vam da steknete samopouzdanje, prevaziđete stres i napetost, pronaći ćete unutrašnju stabilnost.

Masirajući ovu tačku možete izlečićete mnoge bolesti, uključujući štucanje, zatvor, gastritis, nemogućnost zadržavanja urina.

U velikoj mjeri povećava imunitet, čoek postaje zdrav i sposoban za život.

Kako možete uticati na „tačku dugovječnosti“?

Masirati tačku Zu San Li je bolje u jutarnjim časovima, pre ručka, 9 puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmjenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno.

Pre početka masaže zauzmite udoban, opuštajući položaj (sjedeći). Umirite disanje i skoncentrišite se na svoje osećaje. Uronite u stanje harmonije i razumijevanja toga da počinjete proces ozdravljenja. Takva masaža ima stimulativno dejstvo.

Masirati tačku možete prstima ili zrnom bilo koje žitarice (heljde, ovasa, riže itd.)

Lako mršavite

Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama sedmičn. Ali, nemojte masirati direktno prije spavanja, da ne bi ste izazvali nesanicu.

(Espreso.co.rs/Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.