KAKO OBRIJATI INTIMNO PODRUČIJE? I usput dobiti 7 MILIONA pregleda!
Kako srediti intimno područije, Foto: Tiktok printscreen

ŠOKANTNO

KAKO OBRIJATI INTIMNO PODRUČIJE? I usput dobiti 7 MILIONA pregleda!

Dodala je i da ne postoji medicinski razlog zbog kojeg bi se trebalo brijati to vaginalno područje, no da je svjesna da mnoge žene to rade iz kulturalnih razloga

Objavljeno: 20:53h

Heder Helton, primalja s 19-godišnjim medicinskim iskustvom, na TikToku je podijelila video koji je veoma brzo postao viralni hit jer se bavi tematikom s kojom se definitivno ne susrećemo često - brijanjem stidnih dlačica.

Dakle, Heather je odlučila napraviti video u kojem objašnjava koji je najbolji i najsigurniji način za depilaciju vagine žiletom. Za BuzzFeed je otkrila da joj je to palo na pamet nakon što se često susretala s pacijenticama koje na ginekološki pregled dolaze s upalama nastalima od posljedica brijanja za koje se onda brinu da su nešto ozbiljnije nego što zapravo jest.

"Ako se nikada niste obrijali, podrežite područje prije brijanja. To se može učiniti običnim škarama kod kuće. Zatim uđite pod topao tuš - to pomaže omekšati stidne dlake jer imaju tendenciju da budu tvrđe od ostalih dlačica na tijelu. Operite područje običnim sapunom koji nema dodanih parfema ili boja. To pomaže u uklanjanju nečistoće ili bakterija na koži", objasnila je Heather.

Sljedeći korak je piling. "To će vam pomoći ukloniti mrtve stanice kože i pomoći da se bolje obrijete. Najbolje je jednostavno, osnovno sredstvo za piling, ali to ovisi samo o tome što najbolje odgovara svakoj osobi", dodala je.

Sljedeća je pjena za brijanje.

"Počnite se brijati kratkim potezima u smjeru rasta dlake, ispirući britvicu između svakog poteza jer oštrica začepljena dlakom neće skinuti toliko dlake. Muške britvice su najbolje i pobrinite se da žilet bude oštar. Pokušajte što manje puta prelaziti isto područje jer to može izazvati iritaciju", objasnila je te dodala da se područje nakon brijanja može tretirati nekim protuupalnim sredstvom kao što je, primjerice, hidrolat hamamelisa, no naglasila je da je važno da sredstvo ima što manje ili nimalo alkohola u sebi.

Dodala je i da ne postoji medicinski razlog zbog kojeg bi se trebalo brijati to vaginalno područje, no da je svjesna da mnoge žene to rade iz kulturalnih razloga.

"Mnoge žene odluče ukloniti stidne dlake jer ih smatraju nehigijenskim. Iskreno, ne postoji medicinski razlog za uklanjanje stidnih dlačica. Stvarnost je da stidne dlake djeluju kao prepreka za rodnicu - u osnovi drže bakterije dalje od rodnice", pojasnila je.

Video je dosad pregledan preko sedam milijuna puta te je izazvao brojne reakcije žena koje su zaključile da im je veoma pomogao te da su tek sad shvatile da su dosad radile sve krivo.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.