UMESTO POHOVANOG MESA, DAJ OSLIĆ: Novinarka i danas otkriva kako podnosi VEGE IZAZOV, da je lako - NIJE!
Vegetarijanski izazov dan TREĆI, Foto: Aleksandra Čolić

VEGETARIJANSKI IZAZOV

UMESTO POHOVANOG MESA, DAJ OSLIĆ: Novinarka i danas otkriva kako podnosi VEGE IZAZOV, da je lako - NIJE!

Treći dan prolazi koliko toliko lagano

Objavljeno: 14:22h
Bojana Petrović

Treći dan. Danas sam na polovini svog vegetarijanskog izazova. S obzirom na to da sam jučerašnji dan preživela na dvopeku, jutros sam se probudila gladna kao vuk.

Za doručak, i kad nisam vegeterajanac, najviše volim da jedem jaja jer me najbolje zasite. Jutros je moj izbor pao na kajganu, malo pavlake pored toga i crni tost hleb.

Isti slučaj kao što je bio i u ponedeljak, oko pola 12 je počela da me hvata glad ali pošto sam konstantno u poslu, ne stižem da se fokusiram na hranu.

Inače, ljudi koji se odluče da postanu vegetarijanci najčešće to rade iz sledećih zdravstvenih razloga:

  • smanjuje gojaznost
  • smanjuje rizik od bolesti srca i infarkta (biljne namirnice snižavaju holesterol)
  • smanjuje pojavu hipertenzije (vegetarijanci prosečno imaju niži pritisak nego mesojedi)
  • umanjuje poremećaj varenja

Ja se nisam odlučila za ovaj potez ni zbog jednog od gore navedenih razloga, već sam želela da vidim kako ću se snaći bez mesa, da li ću osetiti neke promene u organizmu, ali i da dokažem sebi da se snagom volje sve može.

Da se vratim sad svom danu. Pola dva je i creva mi pevaju. Ali ne od sreće već zavijaju i traže unos bilo kakve hrane. No, izbor mi je danas prilično sužen. U obližnjoj radnji u koju idemo svaki dan po kuvanu hranu, danas je na meniju bilo sledeće - pohovani oslić, grilovano povrće, pire, pirinač sa povrćem, pohovani karfiol i još mnogo mesnih poslastica koje sam se trudila da ne gledam.

Moj današnji izbor izgledao je ovako:

1 / 3 Foto: Aleksandra Čolić

Ne mogu se pohvaliti da su mi obroci zdravi jer iako ne jedem meso, pohovani karfiol i pohovani oslić nisu baš nešto što bi stručnjaci preporučili ako želiš da koriguješ ishranu. No, nešto se jesti mora a meni je trenutno izbor sužen.

Ručak me je držao tri, tri i po sata i jedva sam dočekala da dođe vreme večere, što je u mom slučaju oko 18h. Moj večerašnji izbor pao je na testo sa povrćem. Nije baš idealan obrok za večernje sate, ali mi je to bio poslednji obrok za danas i trudila sam se da ne pojedem mnogo kako ne bih opteretila stomak.

To je to za danas, sutra mi dan počinje jako rano i verovatno će doručak biti kupljen u obližnjoj pekari. No, čitamo se i sutra pa ćete sve znati. Do tad, šaljem vam vege pozdrav!

(Espreso/Bojana Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.