KOD KUĆE NAPRAVITE BUREK BOLJI OD ONOG IZ PEKARE: Želećete ga svako jutro - OVAJ RECEPT nema greške
Foto: Profimedia

PRIJATNO!

KOD KUĆE NAPRAVITE BUREK BOLJI OD ONOG IZ PEKARE: Želećete ga svako jutro - OVAJ RECEPT nema greške

Domaća varijanta najpopularnijeg pekarskog proizvoda od gotovih kora.

Objavljeno:

Pekarski proizvodi najčešći su izbor za doručak. Pored kiflica, pogačica i pereca, burek sa sirom spada u najomiljenije na našim prostorima.

Ali, nije uvek lako pronaći burek dobrog kvaliteta, ponajpre zbog sira koji ume da bude kiseo i da se raspada, uz korice koje nisu dovoljno hrskave, što kvari gastronomski doživljaj.

Ukoliko želite da obradujete ukućane dobrim burekom sa sirom od gotovih kora, isprobajte već proveren recept sa kojim nema greške.

Sastojci:

- 500 gr kora za pitu

- 300 gr masnijeg sira

- 1 jaje

- 120 ml ulja

- 250 ml kisele vode

- so, po potrebi

Priprema:

Pomešajte kiselu vodu i ulje i posudu sa ovom smesom stavite sa strane. Umutite jaje, dodajte ga siru i sve dobro izmešajte. Ukoliko sir nije dovoljno slan, posolite ga po ukusu.

Tepsiju namažite uljem, pa na dno stavite dve kore tako da malo vire preko ivica. Obe kore poprskajte mešavinom kisele vode i ulja, pa preko njih stavite još dve kore koje ćete malo zgužvati tako da ne izlaze iz tepsije i takođe poprskati mešavinom kisele vode i ulja. Odozgo stavite malo fila, pa nastavite da ređate kore i fil dok sve ne utrošite.

Krajeve kora koji izlaze iz tepsije preklopite preko bureka.

Preko poslednje dve kore sipajte ostatak mešavine kisele vode i ulja i pecite burek u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko pola sata.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.