OVAJ RECEPT JE NAJTRAŽENIJI NA GUGLU: Potiče iz Italije i pije se na EKS!
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/ Izabela Kostka

OSVEŽENJE

OVAJ RECEPT JE NAJTRAŽENIJI NA GUGLU: Potiče iz Italije i pije se na EKS!

Kada je kolač potpuno pečen, prelijte glazurom

Objavljeno: 16:09h

Najukusniji letnji odabir.

Ako ste imali sreće i obišli bar malo Italije već ste se odavno upoznali s ovim talijanskim likerom, a i koktelom čija je baza, Aperol Spritzom.

Sastojci:

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Izabela Kostka

Testo:

2 šolje brašna

3 kašičice praška za pecivo

½ kašičice soli

2 velika jaja

1 šolja običnog grčkog jogurta

¾ šolje biljnog ulja kora jedne pomorandže

⅓ šolje sveže ceđenog soka od pomorandže (od oko 1 pomorandže)

GLAZURA

Torta
foto: Printscreen/Youtube/ Izabela Kostka

1 šolja granuliranog šećera u prahu prosejanog

2 kašike Aperola

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180°C. Obložite kvadratni pleh od 20 cm papirom za pečenje i poprskajte ga neprijanjajućim sprejom za kuvanje (ili malo ulja).

2. U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so dok se ne sjedine.

3. U drugoj velikoj činiji umutite jaja, jogurt, ulje, koru pomorandže, sok od pomorandže i šećer dok se ne sjedine.

4. Mokre sastojke sipajte u suve i mešajte silikonskom lopaticom dok se ne formira glatka smesa bez grudvica.

5. Testo sipajte u pripremljen kalup i pecite dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista, 40 do 45 minuta. Ostavite da se ohladi u plehu oko 5 minuta, a zatim pažljivo izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.

6. NAPRAVITE GLAZURU: U manjoj činiji umutite šećer za pecivo i Aperol da se sjedine.

7. Kada je kolač potpuno pečen, prelijte glazurom.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.