REZANCI SA DŽIGERICOM I PEČURKAMA SPAJAJU I NESPOJIVO: Rapsodija ukusa koja vas tera na JOŠ (RECEPT)
Džigerica, Foto: Printscreen/Youtube/ Appetizing.tv-Chicken Recipes

ukus koji osvaja

REZANCI SA DŽIGERICOM I PEČURKAMA SPAJAJU I NESPOJIVO: Rapsodija ukusa koja vas tera na JOŠ (RECEPT)

Ako se pitate šta i kako sa pilećom džigericom, na koji sve način da se spremi, evo jednog laganog recepta koji ne zahteva puno vremena, a trpezu čini raznovrsnijom.

Objavljeno:

Reč je o jelu sa testom i pilećom džigericom, a recept stiže iz Italije, gde nosi naziv „taljatele sa pilećim iznutricama“ i odlično se uklapa u današnju gastronomiju Vojvodine.

Nema sumnje da Italijani znaju pravu meru sastojaka i ukusa, pa se treba držati originalnog recepta koji kaže da su za ručak za četiri osobe potrebni 400 grama taljatela ili domaćeg šireg rezanca, 500 grama pileće džigerice, 200 grama pečuraka lisičarki, pasirani paradajz

Na manjem komadu putera ispržiti sitno seckani crni luk, jedna glavica je dovoljna.

Dodati opranu i isečenu na manje komade džigericu i pržiti desetak minuta na laganoj vatri, stalno mešajući.

Posoliti, pobiberiti, dodati 200 grama sušenih pečurki lisičarki, prethodno natopljenih u vodi i sečenih na manje komade.

Lisičarke imaju poseban, divlji šumski šmek i daju neverovatnu aromu ovom jelu. Ako ih nema u blizini, ne brinite, koristiti šampinjone.

Dinstati par minuta, pa dodati rendanu šargarepu i malo zeleni, može i tikvica sekcana na komadiće, a sve to zbog ukusa.

Preliti pasiranim sokom od paradajza, količina od pola litre nekome je dovoljna, neko dodato još a neko razblaži vodom.

Dodati list lovora, peršun i beli luk i kuvati. Po ukusu sipati tečni paradajz, da se formira gusta masa ali ne preterano tečna.

Jelo je gotovo kada se sjedine svi sastojci, a to je za pola sata. Preliv sipati na taljatele – rezance, prethodno skuvane u vodi, oceđene i prelivene uljem.

Poslužiti sa parmezanom i zelenom salatom.

Videćete, vredi truda!

(Espreso/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.