MALO KO ZNA DA JE BAŠ ON BIO OTAC DANICE GRUJIČIĆ: Niko se OVOME nije NADAO
Danica Grujičić, Foto: Printscreen/ TV Prva

SAZNAJTE

MALO KO ZNA DA JE BAŠ ON BIO OTAC DANICE GRUJIČIĆ: Niko se OVOME nije NADAO

Članica je Udruženja neurohirurga Srbije, Srpskog lekarskog društva i Evropske asocijacije neurohirurških društava

Objavljeno: 18:24h

Danica Grujičić je srpska lekarka, specijalista neurohirurgije, direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, te redovna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Rođena je 30. avgusta 1959. godine u Užicu. Živi i radi u Beogradu. Grujičić je predsednica humanitarne organizacije Zdrava Srbija, te predsednica komisije za psihoaktivne supstance Ministarstva zdravlja.

Članica je Udruženja neurohirurga Srbije, Srpskog lekarskog društva i Evropske asocijacije neurohirurških društava.

1 / 6 Foto: Printscreen/Yotube/ TVKopernikus

Zajedno sa studentima iz cele Srbije 2018. godine je osnovala Fondaciju „Zajedno za mlade“ koja se bavi pomaganjem mladim talentima da iskoriste svoj potencijal. Po završetku osnovnih studija Danica Grujičić se zaposlila na Institutu za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije. Od 2007. godine je bila načelnica Odeljenja za neuroonkologiju.

Danica Grujičić
foto: Uros Arsic

Do maja 2019. godine bila je načelnica medikalne onkologije u Klinici za neurohirurgiju, a Vlada Republike Srbije ju je potom imenovala za direktorku Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS).

Nakon imenovanja je ostala na Klinici za neurohirurgiju, gde je nastavila da prima pacijente. Kao direktorka Instituta izvršila je reorganizaciju te ustanove, te u saradnji sa Ministarstvom zdravlja trudi se da IORS dobije sve što se koristi u savremenoj medicini širom sveta. Duže vreme se zalaže za izgradnju nove zgrade u Beogradu. Profesorka Grujičić je članica Udruženja neurohirurga Srbije, Srpskog lekarskog društva i Evropske asocijacije neurohirurških društava.

danica grujičić
foto: Printscreen/RTS

Bila je članica komisije za specijalistički ispit Medicinskog fakulteta iz neurohirurgije od 2003. godine, a urgentne medicine od 2007. godine. Profesorka je bila mentor specijalizantima neurohirurgije, te specijalizantima neurologije, fizikalne medicine, urgentne medicine, opšte hirurgije, dečje hirurgije i otorinolaringologije.

Sarađivala je s Institutom za sudsku medicinu u veštačenju različitih predmeta iz oblasti neurohirurgije i sudske medicine, a 2007. godine upisana je registar sudskih veštaka.

Danica Grujičić
foto: Printcsreen

Od 2009. godine je redovna profesorka neurohirurgije. Profesorka Grujičić je prodekan za finansije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Danica Grujičić je rođena 1959. godine u Užicu. U jednom intervjuu je kazala da je otac Mile bio direktor Valjaonice bakra Sevojno, dok je majka bila profesorka. Priznala je da je provela lepo i bezbrižno detinjstvo u Užicu.

Osnovnu školu je pohađala u rodnom gradu. Uporedo sa tim je svirala harmoniku, igrala šah i pohađala časove engleskog jezika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.