RECEPT ZA TURŠIJU KOJI DO SADA NISTE PROBALI: Srbi će baš da je zavole, ZDRAVIJA NEGO IKAD
Turšija, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

zimnica

RECEPT ZA TURŠIJU KOJI DO SADA NISTE PROBALI: Srbi će baš da je zavole, ZDRAVIJA NEGO IKAD

Osim što je blagodetan za vaše zdravlje, taj zlatni dar prirode učiniće da vaša zimnica bude savršena

Objavljeno:

Predstojeći jesenji i zimski dani donose i nov način ishrane, te se na trpezu vraćaju omiljena kuvana jela i uz njih, podrazumeva se, zimnica.

Većina domaćica ima svoj način pripreme kako ajvara, tako i turšije i paprika, međutim, jedan sastojak koji verovatno koristi manji broj žena može da učini da vaša omiljena zimska salata dobije ukus o kakvom ste oduvek sanjali. Reč je o medu.

Osim što je blagodetan za vaše zdravlje, taj zlatni dar prirode učiniće da vaša zimnica bude savršena, a evo najboljeg recepta za, na prvi pogled, neobičnu kombinaciju.

Sastojci:

  • 5 kg kornišona
  • 5 kg karfiola
  • 3 kg šargarepe
  • 5 većih glavica crnog luka
  • glavica belog luka
  • nekoliko listova lovora
  • veza peršuna
1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/kuhajipeci

Priprema:

Povrće dobro isprerite i očistite. Iseckajte peršun i celer, dodajte im crni luk isečen na kolutove i očišćen beli luk, biber, mirođiju i lovor. Povrće ređajte u teglu naizmenično.

Na dno sipajte mešavinu začina, pa red krastavčića, red šargarepe, red karfiola i tako sve dok ima mesta. Potom, napunjene tegle ostavite da prenoće.

Sutradan, smesu nalijte rastvorom od vode, sirćeta, soli i meda. Tegle dobro zatvorite celofanom i poklopcem i odložite ih na tamno i hladno mesto.

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.