U STAROJ JUGOSLAVIJI SU SE GUŠILI U OVAKVOJ ROTEN TORTI: Puna je ORAHA, ovakvu recepturu NISTE PROBALI
Rozen torta, Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

obavezna na slavskoj trpezi

U STAROJ JUGOSLAVIJI SU SE GUŠILI U OVAKVOJ ROTEN TORTI: Puna je ORAHA, ovakvu recepturu NISTE PROBALI

Rozen torta je jedna od omiljenih srpskih poslastica

STARINSKA RECEPTURA ZA ROZEN TORTU: Puna oraha i keksa, u STAROJ JUGIOSLAVIJI svi su je OBOŽAVALI! (RECEPT)

Objavljeno: 18:06h

Rozen torta je zvezda svake slavske trpeze i ne postoji domaćica u Srbiji koja ne je ne pravi za svoju slavu. Puna oraha i keksa i prelivena slatkom glazurom ovaj slatkiš spada u klasike kojima niko već decenijama ne odoleva.

Sastojci:

1 / 4 Foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Mleko i šećer prokuvati. U vrelu smesu dodati čokoladu i maslac i čim se istope dodati mlevene orahe i mleveni keks. Izmešati, ostaviti da se prohladi i mlakim filom filovati korice. Za glazuru stavite oko decilitar vode da vri. U posudu sipajte šećer u prahu, prehrambenu boju i sok od limuna. Sve mešajte i dodajte kipuću vodu do željene gustine. Prelijte tortu gotovom glazurom i ostavite da se suši. Rozen torta je najukusnija kada prenoći.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.