NAPRAVITE PILEĆA KRILCA IZ RERNE, BEZ KAPI ULJA: Tajna HRSKAVOSTI se krije u OVOM ZAČINU (RECEPT)
Pileća krilca, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

PREUKUSNO

NAPRAVITE PILEĆA KRILCA IZ RERNE, BEZ KAPI ULJA: Tajna HRSKAVOSTI se krije u OVOM ZAČINU (RECEPT)

Pripremljena po ovom receptu, bez kapi ulja, biće savršeno hrskava spolja, a sočna i meka iznutra

Objavljeno: 21:17h

Jela od piletine čest su izbor domaćica u Srbiji kad bi trebalo da pripreme lagan i ukusan obrok.

Ali, dok je za panirane filete piletine potrebno malo više vremena, dotle su krilca iz rerne savršeno rešenje, jer ih možete spremiti brzo i lako. Pripremljena po ovom receptu, bez kapi ulja, biće savršeno hrskava spolja, a sočna i meka iznutra.

Pileća krilca
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Sastojci:

1 kg pilećih krilaca

2 kašike meda

40 g oštrog brašna

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

kašičica soli

kašičica mlevene paprike

40 g mešavine običnog i crnog susama (po želji)

Priprema:

Krilca dobro operite, pa ih premažite tankim slojem meda.

U činiju sipajte brašno, dodajte so i mlevenu začinsku papriku, pa sve dobro izmešajte. Ukoliko volite da krilca budu ljutkasta, možete da pomešate slatku i ljutu mlevenu začinsku papriku.

Rerna
foto: Printscreen/TikTok/washy_wash

U ovu smesu uvaljajte svako krilce ponaosob, tako da bude obloženo sa svih strana.

Tepsiju obložite pek-papirom, ređajte krilca, pospite ih susamom, poprskajte vodom i pecite na 190 stepeni oko 50 minuta.

Ukoliko volite hrskavija krilca, posle pedesetak minuta pečenja izvadite tepsiju iz rerne, okrenite krilca i vratite da se peku još petnaestak minuta.

Služite uz pomfrit ili pire i sezonsku salatu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.