JEFTIN DORUČAK OD SAMO TRI SASTOJKA: Pripremite GUŽVANU GIBANICU, gotova je za samo pola sata
Gibanica, Foto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - ROMANIA

recept

JEFTIN DORUČAK OD SAMO TRI SASTOJKA: Pripremite GUŽVANU GIBANICU, gotova je za samo pola sata

Kao prilog uz gibanicu predlažemo kiselo mleko

Objavljeno:

Ako želite da pripremite veoma ukusan, a jednostavan i brz doručak, koji će zasititi ukućane, na pravom ste receptu.

Sastojci:

  • 1/2 kg kora za pitu
  • 6 jaja
  • 1 litra jogurta
  • so (po ukusu)

Priprema:

Umutite jaja mikserom da malo zapene. Dodajte jogurt (ostavite 3 – 4 kašike za premazivanje). Izmešajte jaja i jogurt. Podmažite tepsiju uljem.

Stavite jedan list kora u tepsiju. Stavite još jedan na njega, ali popreko.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Uzimajte po pola kore, zgužvajte ih, umačite u smesu i slažite u tepsiju. Nemojte ih pritiskati jako jednu uz drugu, slažite ih tako da bude popunjeno, ali ne stisnuto. Takođe, nemojte žaliti fil kada umačete.

Kada ste napravili jedan red, uzmite jednu koru, pa je podelite na 3 dela (otprilike, nepravilno…). Malo ih zgužvajte, pa rasporedite tu i tamo preko umočenih kora. Nastavite sa umakanjem i ređanjem preko ovih suvih kora. Te suve stavljamo da malo upiju fila.

Ostavite jednu koru za gore.

Ako vam ostane fila, prelijte preko zgužvanih kora. Zamotajte krajeve koji su virili sa strane tepsije preko natopljenih kora. Stavite onu preostalu koru od gore, malo je ušuškajte i premažite sa izdvojenim jogurtom.

Pecite na 200°C najmanje pola sata. Kada gibanica (ili gužvara, kako volite) porumeni, prekrijte je papirom za pečenje od gore, pa pecite još 10 minuta.

Kao prilog uz gibanicu predlažemo kiselo mleko. Savršena je kombinacija. Takođe, ako sačekate da se malo rashladi, još ćete više uživati u ukusu.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.