ZIMSKE KIFLICE SA NADEVOM OD VIŠANJA: 1 sastojak je NEOBIČAN za pripremu ovog testa, a daje VRHUSKI UKUS
Kiflice, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

recept

ZIMSKE KIFLICE SA NADEVOM OD VIŠANJA: 1 sastojak je NEOBIČAN za pripremu ovog testa, a daje VRHUSKI UKUS

Predlog za prazničnu trpezu

Objavljeno:

Kiflice se kod nas redovno jedu. Domaćice ih spremaju i bez povoda, a kad su slave, rođendani i druge proslave bez njih ne može da se zamisli predjelo.

Pripremite ove posebne "zimske kiflice" za Novu godinu.

Sastojci:

200 g putera

50 g šećera

10 g vanilin šećera

prstohvat soli

200 g pavlake

7 g suvog kvasca

500 g brašna

20 ml konjaka

višnje (smrznute ili u konzervi)

šećer u prahu

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Sjedinite puter, šećer, vanilin šećer i so. Dodajte pavlaku i kvasac, pa sjedinite, a zatim postepeno dodajte brašno i konjak, pa umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite 1-2 sata u frižideru.

Podelite na 2 jednaka dela, pa razvucite na pobrašnjenoj površini. Isecite trouglove, pa stavite višnju na veći kraj i urolajte. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Uvaljajte u šećer u prahu.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.