OD OVIH SELJAČKIH LEPINJA KREĆE VODA NA SVA USTA: Idealne da u njih stavite ĆEVAPE ilI bilo koje ROŠTILJSKO MESO
Lepinje, Foto: Printscreen/Youtube/Qiong Cooking

zapišite

OD OVIH SELJAČKIH LEPINJA KREĆE VODA NA SVA USTA: Idealne da u njih stavite ĆEVAPE ilI bilo koje ROŠTILJSKO MESO

U posudu staviti brašno, dodati šećer i kvasac pa promešati. Dodati zatim so, skoro svo ulje i naliti vodu. Mešati koliko je to moguće varjačom, pa umesiti testo. Testo će i dalje biti lepljivo pa ga posuti šakom brašna i premesiti

Objavljeno:

Ovakve seljačke lepinje će vas oboriti sa nogu, garantujemo vam.

U nastavku donosimo recept:

Sastojci:

500 gr mekog brašna + za premesiti

1 kašika šećera 7 gr suvog kvasca ili 25 gr svežeg 1 kašika soli 50 ml ulja 300 ml vode 3 briketa odledjenog spanaća ili sitno seckan svež, možete ga i obariti sir za punjenje ili po izboru

Priprema:

somun, lepinje
foto: PRINTSCREEN/YT/ WIE MAN KOCHT

U posudu staviti brašno, dodati šećer i kvasac pa promešati. Dodati zatim so, skoro svo ulje i naliti vodu. Mešati koliko je to moguće varjačom, pa umesiti testo. Testo će i dalje biti lepljivo pa ga posuti šakom brašna i premesiti.

Prelijemo sad ostatkom ulja, malo premesimo i ostavimo da odstoji 30 – 60 minuta na toplom mestu. Nadošlo testo sa malo brašna premesiti, samo urolati i podeliti na 10 delova.

Svaki deo oblikovati u lopticu. Pripremiti nadev. Svaku lopticu razvući tanko, na prečnik 20 – 25cm i na jednu stranu staviti nadev. Preklopiti drugom stranom i pritisnuti. Tako uraditi sa svih 10 loptica testa. Prekriti krpom dok pripremite tiganj i ulje se u njemu zagreje.

Zagrevate na jačoj vatri, ali ne najajčoj. Sipate malo ulja da podmažete tiganj. Stavite da se peče pa gornju stranu premažite uljem. Posle minut okrenite. Vreme pečenja je nekih 4 minuta. Pečene lepinje stavljajte na ubrus pa poslužite tople.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.