OVO OBAVEZNO SPREMITE ZA SRETENJE: Zaboravljeni srpski specijalitet koji je obožavao KARAĐORĐE (RECEPT)
Karađorđe, Foto: Vikipedija / Javno vlasništvo

UKUSNO I ZDRAVO

OVO OBAVEZNO SPREMITE ZA SRETENJE: Zaboravljeni srpski specijalitet koji je obožavao KARAĐORĐE (RECEPT)

Spremala od davnina, a bila je Karađorđevo omiljeno jelo.

Objavljeno:

To je dobro raskuvan, pa izgnječen pasulj, koji je Karađorđe nosio o pojasu u pljosnatoj drvenoj posudi sa poklopcem.

Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

Sastojci: 500 grama belog pasulja tetovca, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 2 decilitra ulja, aleva paprika, biber, so, peršunov list.

Pasulj
foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema: Pasulj treba prebrati, oprati, pa naliti hladnom vodom i pustiti da provri. Kada provri, tu vodu odliti, pa naliti toplom vodom da ogrezne. Dodati sitno iseckane dve glavice crnog luka, pa kuvati dok voda ne pobeli, a pasulj se sasvim ne raskuva. Pasulj se zatim procedi i dobro izgnječi, da se od njega napravi pire. Potom se posoli po ukusu, doda sitno iseckan beli luk. Na kraju se prelije uljem začinjenim sa malo aleve paprike i pospe seckanim peršunovim listom.

Vodite računa da paprika ne pregori jer će poprimiti gorak ukus.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.