OVA TABELA VAM MOŽE SPASITI ŽIVOT: Jedan faktor je važan za DOBRO ZDRAVLJE (TABELA)
Voće, Foto: Aleksa Petrović

ODLIČNO

OVA TABELA VAM MOŽE SPASITI ŽIVOT: Jedan faktor je važan za DOBRO ZDRAVLJE (TABELA)

PH faktor – kiselost ili alkalnost prisutna u vašem telu utiče na sve njegove funkcije

Objavljeno:

Ljudska krv treba da bude blago alkalna (pH 7.35-7.45). Vrednosti ispod ili iznad ovog opsega ukazuju na simptome bolesti. Faktor pH od 7.0 je neutralan. Niže od 7.0 je kiseo, a više od 7.0 je alkalan.

Kiseli pH faktor može se pojaviti u našem telu kao posledica ishrane koja izaziva kiselost, kao i od emotivnog stresa, pretrpanosti otrovima i/ili imunih reakcija ili bilo kojeg procesa koji lišava ćelije kiseonika i drugih hranljivih sastojaka. Telo će pokušati da kompenzuje kiseli pH korišćenjem alkalnih minerala. Ako ishrana ne sadrži dovoljno minerala da nadoknadi razliku, ćelije će početi da proizvode kiseline.

Pretežno kiseli balans dovodi do smanjenja sposobnosti tela da apsorbuje minerale i druge hranljive sastojke, smanjuje proizvodnju energije u ćelijama, smanjuje sposobnost organizma da obnavlja oštećene ćelije, smanjuje sposobnost detoksifikacije teških metala, podstiče procvat tumornih ćelija i čini organizam podložnijim iscrpljenosti i bolesti. Krv sa pH faktorom od 6.9, koji je samo blago kiseo, može izazvati komu i smrt.

Razlog zašto je kiselost češća u našim organizmima je najvećim delom posledica tipičnog načina ishrane u našem društvu, koji podrazumeva suviše kiselina zahvaljujući namirnicama kao što su meso, jaja i mlečni proizvodi, i premalo hrane koja izaziva alkalnost, poput svežeg povrća. U prilog tome, jedemo industrijski procesovanu hranu koja pojačano izaziva kiselost, poput belog brašna i šećera, i pijemo pića koja izazivaju kiselost, poput kafe, gaziranih sokova i piva. Koristimo previše lekova, koji izazivaju kiselost; i konzumiramo veštačke hemijske zaslađivače kao što su NutraSweet, Spoonful, Sweet’N’Low, Equal ili Aspartam, koji su otrovni i izrazito utiču na formiranje kiselosti u organizmu (čak i kada ih sami ne dodajemo hrani, oni su već dodati u žvake, bombone, sve namirnice na kojima piše da su “dijetalne”.

_______________________________________________________________________________________________

Limun – kralj alkalnosti

Iako svi doživljavamo limun kao kiselu namirnicu, zahvaljujući prisustvu 5-6% limunske kiseline, limun je zapravo pretežno alkalan i od svih namirnica u ljudskoj ishrani, limun ima najviši pH faktor – 9.0. Dodajte jedan limun dnevno svojoj ishrani (bez šećera!) isceđen u vodu, čaj ili salatu da biste uspostavili neophodnu ravnotežu.

_______________________________________________________________________________________________

Da bismo zadržali zdravlje, ishrana treba da sadrži 60% hrane koja izaziva alkalnost i 40% hrane koja izaziva kiselost. Da bismo obnovili zdravlje, ishrana treba da se sastoji od 80% hrane koja izaziva alkalnost i 20% hrane koja izaziva kiselost.

U načelu, hrana koja izaziva alkalnost obuhvata: većinu voća, zeleno povrće, grašak, pasulj, sočivo, začine, lekovito bilje, semenke i koštunjavo voće.

U načelu, hrana koja izaziva kiselost obuhvata: meso, ribu, živinsko meso, jaja, zrnevlje i mahune.

Preokrenite svoj pH prema alkalnom

Ova tabela pomoći će vam da podesite svoj telesni pH i uspostavite neophodnu ravnotežu.

foto: Printscreen

Neutralne namirnice: maslac, pavlaka, sveže kravlje mleko, jogurt i sva ulja (osim maslinovog)

Idealna alkalnost krvi: pH 7.35 – 7.45

Normalna kiselost čovekove pljuvačke: pH 6.4 - 6.8

(Espreso/espreso.co.rs/rense.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.