CAKA ZA ČIŠĆENJE PROZORA ZALUDELA DOMAĆICE: Potrebno je samo da uradite OVO, nestaće sva prašina
Prozori, Foto: Magdalena Iordache / Alamy / Alamy / Profimedia

saveti zlata vredni

CAKA ZA ČIŠĆENJE PROZORA ZALUDELA DOMAĆICE: Potrebno je samo da uradite OVO, nestaće sva prašina

Sjajan trik i dobar savet

Objavljeno:

Nakon kiše, snega i susnježice u poslednjih šest meseci, vaše prozore će biti potrebno popraviti, pa evo nekoliko saveta kako da ih naterate da sijaju na suncu.

Sa sunčanijim i lepšim vremenom dolazi i češće pranje i čišćenje prozora. Ali, jedan stručnjak je podelio trikove pomoću kojih možete da se rešite prljavštine bez mnogo muke. Džejd Oliver, stilista izložbenog salona kompanije Ekpress Bi-Folding Doors, otkrila je svoje najbolje savete za pomoć vašim prozorima da se oporave od zime i zasijaju za proleće, prenosi Mirror.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gde će učiniti 'čuda':

Za svoj prvi savjet, Jade kaže da uobičajena tehnika uklanjanja prljavštine s prozora možda nije tako učinkovita kao što mislite i predlaže ništa drugo nego usisivač za taj posao. Rekla je: „I iznutra i izvana, doći će do nakupljanja prljavštine na prozorima u cijelom domu. Primamljivo je svako područje odmah pošpricati vrućom vodom i sapunicom, međutim, tako će se prašina zalijepiti za staklo i jednostavno ga premještate okolo umjesto da ga uklanjate“. Ona savjetuje da prvo krpom prebrišete prozore kako bi čestice prašine olabavile, a zatim usišete prozore s nastavkom za usisavač sa čekinjama kako bi izbjegli grebanje površine.

Jade tvrdi da postoji tajni sastojak koji vam je potreban da bi vaši prozori blistali. Pored upotrebe tople vode sa sapunom i brisača za završno čišćenje, trebalo bi da uključite i belo sirće u svoju rutinu čišćenja. Njegova kiselost pomaže u uklanjanju tragova na prozoru uzrokovanih proizvodima za čišćenje. Samo pomešajte jednake količine belog sirćeta i tople vode u boci sa raspršivačem za vrhunski sprej za čišćenje prozora. Ovaj stručnjak dodaje da je najbolji alat za uklanjanje tragova krpa od mikrovlakana, ali ona mora biti presavijena da bi se postigli najbolji rezultati.

Da bi vaši prozori bili na visokom nivou, preporučuje se da ih čistite jednom ili dva puta mesečno. U leto, direktna sunčeva svetlost može učiniti posao frustrirajućim i otkriti mrlje, pa vam preporučujemo da maksimalno iskoristite proleće. Vreme je stabilno, tako da ne postoji uvek rizik od kiše, sunce neće uticati na završetak i mogu se ređe čistiti. Počnite jednom mesečno do leta, a zatim povećajte na dva puta mesečno ako je potrebno.

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.