SRPSKA GLUMICA SA NAJČUDNIJIM IMENOM ODAVNO NAPUSTILA SRBIJU: Danas je profesorka u prestižnoj školi
Prizrenka Petković, Foto: Printscreen/YouTube/Photo Video Colorization

SEĆATE LI SE

SRPSKA GLUMICA SA NAJČUDNIJIM IMENOM ODAVNO NAPUSTILA SRBIJU: Danas je profesorka u prestižnoj školi

U Holandiju se preselila pre 22 godine, gde u svojoj muzičkoj školi predaje solo pevanje

Objavljeno:

Popularna serija ju je proslavila u bivšoj Jugoslaviji, a njen talenat u čitavom svetu.

Debitovala je kao glumica sa tri godine, a sa 17 je bila jedna od najomiljenijih televizijskih glumica Jugoslavije. Sa 20 godina počela je da ostvaruje san iz detinjstva da postane klasična pevačica upisavši konzervatorijum u Bukureštu.

Pevala je više preko 20 solističkih koncerata u Nemačkoj. Po povratku u tadašnju Jugoslaviju dobila je poziv Novosadske opere. U tom periodu je započela svoju koncertnu karijeru koja je dominirala jugoslovenskom koncertnom scenom više od 20 godina.

U Holandiju se preselila pre 22 godine, gde u svojoj muzičkoj školi predaje solo pevanje. Udata je za Džejsma Mekreja. Iz prvog braka ima ćerku Violetu Lazin.

Prizrenka Petković, koju domaća publika pamti kao Radmilu iz serije "Ljubav na seoski način", rođena je 1952. godine u Prizrenu. Zbog toga je dobila prepoznatljivo ime. Roditelji su joj inače iz Beograda, a u tom momentu bili su na turneji u tom gradu na Kosovu i Metohiji.

Svetski priznat operska pevačica sa suprugom Džejmsom drži veoma cenjenu muzičku školu kroz koje su prošle generacije učenika.

Muzika je Prizrenkon život, a u glumi se obrela sasvim slučajno.

- Ulogu Radmile dobila sam potpuno slučajno jer se glumica koja je trebalo da igra razbolela. Prijatelj mog oca (takođe glumac, Branko Petrović), preporučio me je režiseru Dragoslavu Laziću. Još pamtim tremu koju sam imala kada sam ugledala Lepog Caneta, odnosno Dragana Zarića, veliku zvezdu u to vreme - pričala je svojevremeno o svojim počecima Prizrenka.

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.