ZDRAVI MANASTIRSKI HLEB SA MASLINAMA: Mekan kao duša, a za pripremu vam treba svega PAR SASTOJAKA (RECEPT)
Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/ Przepiski

PREUKUSAN JE

ZDRAVI MANASTIRSKI HLEB SA MASLINAMA: Mekan kao duša, a za pripremu vam treba svega PAR SASTOJAKA (RECEPT)

Ovakav hleb još niste jeli. Zdravi manastirski hleb će vas oduševiti i postaćete pravi ljubitelji njegovog ukusa.

Objavljeno:

Sastojci

za 4 osobe

Testo: 500 g namenskog brašna, 20 g svežeg kvasca (1/2 paketića), 250 ml mlake vode, 1 kaf. kaš. šećera, 3 kašike gustog soka od paradajza, 4 kašike maslinovog ulja, 1.5 kaf. kaš. soli

Nadev: 20 komada iseckanih zelenih maslina, 1/2 kaf. kaš. bibera

Finale: 2 kašike gustog soka od paradajza za premazivanje hleba

Vekna je teška 800 grama.

Priprema

1.

U veću činiju prosejati brašno. Zamesiti testo s 400 g brašna, a ostatak dodavati tokom mešenja.

Smlačiti vodu pa u njoj rastvoriti šećer i kvasac. U brašnu napraviti udubljenje, pa sipati vodu s kvascem. Ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira. Sada dodati ulje, so i sok od paradajza, pa u činiji mesiti testo rukom. Prebaciti testo na radnu površinu i umesiti nelepljivo, ali mekano testo. Vratiti ga u činiju i pokriti prozirnom folijom. Ostaviti na toplom mestu 20 minuta, ili dok se testo ne bude udvostručilo. Namazati kalup dimenzija 30/11/7 cm uljem i posuti brašnom. Vrlo sitno iseckati masline. Pobrašniti radnu površinu pa razviti testo dimenzija 30 x 30 cm, ili ø 30 cm. Posuti maslinama i biberom. Uviti kao rolat i staviti u kalup. Odozgo hleb premazati sokom od paradajza i zarezati oštrim nožem. Uključiti rernu da se greje na 200°C. Za to vreme neka testo u kalupu poraste još jednom. Staviti kalup u zagrejanu rernu i peći 30-35 minuta. Izvaditi hleb na rešetku i ostaviti da se ohladi.

(Espreso/Coolinarka)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.