ČIPKASTA GIBANICA IZ ŠERPE: Mnogo je ukusnija nego klasična (RECEPT)
Gibanica, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

ZA VEČERU

ČIPKASTA GIBANICA IZ ŠERPE: Mnogo je ukusnija nego klasična (RECEPT)

Domaćice imaju svoje recepte koje su nasledile od mama i baka, ali i prilagođavale svom ukusu

Objavljeno:

Malo drugačiji recept za tradiconalno jelo, sada napravite gibanicu iz šerpe. Poznata srpska pita sa sirom je omiljeni doručak ili večera u svakom domu.

Domaćice imaju svoje recepte koje su nasledile od mama i baka, ali i prilagođavale svom ukusu. Svaka gibanica se razlikuje u sitnim detaljima. Napravite onda ovu iz šerpe, da isprobate malo drugačiji recept. Služite je sa jogurtom.

Sastojci:

pakovanje gotovih kora

200-300 g sitnog sira

4-5 kasika pavlake

100 g seckanog kackavalja

Za preliv:

4 jajeta

350 ml kisele vode

6 kasika ulja

Priprema:

Pomešajte sir i pavlaku. U drugoj posudi dobro umutite sastojke za preliv. Poređajte tri kore jednu na drugu. Posle svake sipajte preliv, pa na treću stavite fil od pavlake i pospite seckanim sirom. Zatim urolajte i isecite parčiće visine šerpe. Šerpu nauljite, pa poređajte parčiće gibanice. Pospite sa preostalim seckanim sirom i sipajte preliv. Pokrijte i pecite u rerni na 180 stepeni nekih 30 minuta.

(Espreso / Brzireceptiisaveti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.