EVO ZAŠTO SE IZ USISIVAČA ŠIRI NEPRIJATAN MIRIS: Niste imali pojma da je zbog OVOGA
Usisivač, Foto: Tiktok printscreen

morate znati!

EVO ZAŠTO SE IZ USISIVAČA ŠIRI NEPRIJATAN MIRIS: Niste imali pojma da je zbog OVOGA

Koliko vam je puta pregoreo usisisvač? U mnogim slučajevima ste ovo mogli da spečite samo jedim čišćenjem.

Objavljeno:

Da bi još bolje i efikasnije radio potrebno je redovno čistiti usisivač.

Čak i ako vam je usisavanje jedan od najmanje omiljenih zadataka, kada uzmete u obzir kakav je bio život pre nego što je uređaj postojao (lupanje tepiha i ručno brisanje podova) morate priznati da je njegova sposobnost čišćenja prilično neverovatna. Iako se može činiti kao magija, stvarnost je da sve gadne stvari koje usisavate moraju nekamo otići i putovati kroz uređaj da bi tamo stigle. S vremenom ovaj proces može učiniti da vaš usisivač počne loše mirisati. Ovde su neki od najčešćih uzroka neprijatnog mirisa usisavača i kako ga se rešiti, piše Life Hacker.

Plesan: Ustajao miris koji dolazi iz vašeg usisavača može značiti da se plesan razvila i/ili nakupila unutar vrećice ili filtera. Plesan se razvija u vlažnom okruženju, pa ako ste usisavali tepih dok je bio mokar ili vlažan, to bi mogao biti problem.

Kućni ljubimci: Ako imate krznene ljubimce koji slobodno šetaju po vašem domu, onda možete pretpostaviti da su vam podovi prekriveni njihovom dlakom i česticama urina. Kada usisavate i ti se materijali nakupe unutra, njihov miris može ostati - čak i nakon pražnjenja kese ili njene promene.

Dlake, Optičke iluzije
foto: Reddit, Pas ili dlake od češljanja?

Prekomjerna prašina: Da, usisavači su dizajnirani da se reše prašine, ali ako ne praznite i ne čistite uređaj redovno, ta se prašina može nakupiti i početi užasno smrdeti. Prašina je sama po sebi prilično odvratna, s obzirom da se sastoji od ljuskica mrtve kože (od ljudi i kućnih ljubimaca), peruti, tekstilnih i papirnatih vlakana, osušenih čestica hrane, mikroskopskih čestica plastike, čestica zemlje, bakterija, izmeta grinja i njihovih delova tela. Dakle, kada se nakupi, nije teško videti zašto može smrdeti.

Spaljeni remen: Ako usisivač neko vreme nije očišćen, sva kosa, vezica i drugi materijali omotani oko čekinja, mogu uzrokovati prestanak okretanja četkica i pregorevanje gumenog remena.

Kako se rešiti neprijatnih mirisa usisavača? Ako dođe do tačke da vam usisavač smrdi, onda ga apsolutno treba temeljno očistiti. Nije samo stvar u lošem mirisu: smrad je znak većeg problema koji bi, ako se ne reši, mogao oštetiti vaš usisavač i skratiti mu vek trajanja. Odvojite pristojan deo vremena za čišćenje usisavača: to je proces u više koraka koji zahteva da se delovi osuše na suncu. Nakon što ste očistili i ponovno sastavili usisivač, isprobajte ga. Ako je loš miris i dalje prisutan, verovatno ga morate odneti kod stručnjaka ili uložiti u novi.

02:37

GAĐAJTE ŠEFA FLAŠOM U GLAVU! Izudarajte MUŽA ili BIVŠU ljubav! U ovoj sobi u Beogradu SVE je DOZOVLJENO! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.