OVAKO SE PRAVI NAJBOLJE TESTO ZA PALAČINKE: Dodajte u njega POLA OVOGA i rezultat će biti BOGOVSKI
Palačinke, Foto: Printscreen/Youtube/ Sašina Kuhinja

PAŽNJA

OVAKO SE PRAVI NAJBOLJE TESTO ZA PALAČINKE: Dodajte u njega POLA OVOGA i rezultat će biti BOGOVSKI

Savet: testo će biti bolje ako ga pustite da odstoji 20-30 minuta

Objavljeno:

Sastojci

Potrebno je:

200 g brašna (tip 400, meko)

2 jajeta

1 dl ulja

3 dl mleka i malo mlake vode

kašičica soli i šećera

Priprema

Palačinke
foto: Printscreen/Youtube/FiniReceptibyCrochef234

Uzmite dublju plastičnu posudu i u nju sipajte brašno, dodajte jaja i oko 2 dl mleka. Probajte da umutite i ako ne ide dodajte još malo mleka.

Savet: testo možete napraviti samo sa vodom ili samo sa mlekom. Najbolje je kada stavite pola mineralne vode i pola mleka.

Važno je da testo bude gusto i da ga mutite dok ne postane glatko, bez grudvica, potom dodajte još mleka, pa malo kisele vode i tako dok ne dobijete testo koje liči na čorbu. U umućeno testo dodajte oko 1 dl ulja i dobro promešajte.

Savet: testo će biti bolje ako ga pustite da odstoji 20-30 minuta.

U tiganj sipajte ulje pa kad se zagreje izručite ulje, tako da tiganj ostane samo masan. Vratite ga na ringlu i onda sipajte kutlačom testo, koje treba da bude ravnomerno raspoređeno po tiganju. Temperatura na kojoj se palačinke peku mora biti visoka. Ostavite nekoliko trenutaka na ringli, a onda prevrnite nožem ili bacite u vis.

Čim se ispeče jedna strana palačinke, okrenite je na drugu stranu i pecite isto koliko i prvu (otprilike oko 1 minut). Gotove palačinke izbacite na plitak tanjir i filujte.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.