OVO JE STARI ORIGINALNI RECEPT ZA FOKAČU: Preukusna je zbog JEDNOG SASTOJKA, odmah zapišite SVE (FOTO)
Fokača, Foto: Printscreen/ Youtube/ Marija Karma

PREUKUSNO

OVO JE STARI ORIGINALNI RECEPT ZA FOKAČU: Preukusna je zbog JEDNOG SASTOJKA, odmah zapišite SVE (FOTO)

Ukoliko ste ljubitelj testa, predlažemo da obradujete članove porodice fokačom sa premazom od belog luka za večeru

Objavljeno:

Ništa lepše nego vruće testo puno ukusa. Nije uvek zdravo ali je dobro za dušu. Ako planirate neko fino veče petak na sbotu ili subotu na nedelju, sa prijateljima i porodicom uz čašu vina ili dve.

Naše domaćice navikle su da pripremaju tradicionalnu pogaču, dok Italijanke spremaju fokaču, sličan specijalitet koji se od naše pogače razlikuje samo po tome što se obavezno koristi maslinovo ulje i dodaju različiti premazi.

Fokača
foto: Printscreen/ Youtube/ Marija Karma

Ukoliko ste ljubitelj testa, predlažemo da obradujete članove porodice fokačom sa premazom od belog luka za doručak.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • kesica suvog kvasca
  • 300 ml vode
  • kašičica šećera
  • so (po ukusu)
  • 6 kašika maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
Fokača
foto: Printscreen/ Youtube/ Marija Karma

Priprema:

  1. U činiji pomešajte brašno i so i ostavite sa strane.
  2. Zagrejte vodu tako da bude mlaka, pa skinite posudu sa šporeta, dodajte suvi kvasac i šećer, razmutite i ostavite da odstoji desetak minuta. Potom ulijte ovu smesu u posudu sa brašnom i solju, sipajte dve kašike maslinovog ulja i zamesite meko testo.
  3. Kad je testo umešeno, prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite da odstoji oko pola sata, tj. dok se masa ne udvostruči.
  4. Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, premesite ga i stavite u tepsiju koju ste prethodno premazali maslinovim uljem. Ostavite da odstoji još pola sata, a za to vreme pripremite premaz.
  5. Očistite i iseckajte beli luk, pa ga pomešajte sa preostalim maslinovim uljem.
  6. Zagrejte rernu na 220 stepeni, na površini fokače napravite mala udubljenja, po želji u njih stavite iseckane masline ili sušeni paradajz, pa stavite tepsiju u rernu i pecite fokaču dvadesetak minuta.
  7. Dok je još vruća, premažite je mešavinom maslinovog ulja i iseckanog belog luka. Po želji, možete da dodate sušeni ruzmarin, bosiljak, origano, krupnu morsku so...

Prijatno!

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:

01:00

RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.