MAĐARI SAMO OVAKO PRAVE MEKIKE: Koristi se i beli luk, a recept NIJE KAO NASŠ
Recept za langoš, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

recept

MAĐARI SAMO OVAKO PRAVE MEKIKE: Koristi se i beli luk, a recept NIJE KAO NASŠ

Ovo testo je poznato i specifično zbog svog premaza, a sigurni smo da će vas ukus oduševiti.

Objavljeno:

Langoš je poznati mađarski specijalitet, ali je veoma popularan i u Vojvodini i domaćice ga rado spremaju.

Ovo testo je poznato i specifično zbog svog premaza, a sigurni smo da će vas ukus oduševiti.

Sastojci:

300 g brašna

1 dl mleka

1 dl vode

25 g svežeg kvasca

1 kašičica soli

pola kašičice šećera

ulje

sastojci za nadev:

3 čena belog luka

180 g pavlake

200 g kačkavalja

Priprema:

U toplo mleko stavite kvasaca i šećer, dobro izmešajte, pa ostavite desetak minuta da se kvasac aktivira.

U dublju posudu sipajte brašno i so, pa napravite udubljenje u koje ćete dodati aktiviran kvasac i mlaku vodu.

Mesite dok ne dobijete srednje meko testo.

Posudu prekrijte krpom, pa ostavite da testo nadođe.

U šerpu sipajte ulje, pa nauljenim rukama kidajte komade testa po želji i u ruci razvlačite langoš na željenu veličinu.

Spuštajte langoše u vrelo ulje i pržite ih dok ne porumene.

U zasebnoj posudi pomešajte pavlaku i iseckan beli luk, pa ovaj nadev stavite na svaki langoš i preko pospite rendanim kačkavaljem.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.