UZ OVIH ŠEST TRIKOVA ZAUVEK ĆETE SE REŠITI STENICA: Zaboravite na CRVENILO i SVRAB, neće te ih više nikad videti
Ujedi stenice, Foto: Ingo Arndt / Minden Pictures / Profimedia

obavezno uraditi

UZ OVIH ŠEST TRIKOVA ZAUVEK ĆETE SE REŠITI STENICA: Zaboravite na CRVENILO i SVRAB, neće te ih više nikad videti

Jednom kada nastupi invazija ovih insekata teško ih je se otarasiti, a njihovo prisustvo može biti vrlo bolno za nas ljude

Objavljeno: 15:11h

Da biste se uspešno rešili buba stenica u svom domu, potrebno je preduzeti određene korake i primeniti odgovarajuće mere. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći u borbi protiv ovih insekata.

Prepoznajte znakove invazije buba stenica:

Znaci invazije uključuju crvene otoke na koži, tamne mrlje na posteljini i izlučevine insekata. Naučite kako prepoznati ove znakove i reagujte na vreme.

Ujedi, Stenica, Cvrenilo, Koža
foto: Ted Pink / Alamy / Alamy / Profimedia

Operite zaražene predmete toplom vodom:

Prilikom otkrivanja buba stenica, operite posteljinu, peškire i odeću na visokim temperaturama. Visoka temperatura će uništiti ove insekte i njihova jaja.

Usisavanje i temeljno čišćenje:

Redovno usisavajte površine kao što su kreveti, sofe, tepisi i druge tkanine. Nakon usisavanja, praznite usisivač u zatvorenu kesu i odnesite je izvan doma. Očistite i dezinfikujte površine toplom vodom i sapunom.

Pregledajte i zaptivajte pukotine:

Bube stenice se često kriju u pukotinama i pločama na zidovima, podovima i nameštaju. Pažljivo pregledajte dom i zaptivajte sve pukotine kako biste smanjili skrovišta za ove insekte. Silikonski britveni materijal ili fug masa mogu biti korisni za zatvaranje pukotina.

Upotrebite efikasan insekticid:

Ako invazija buba stenica ne popušta, razmislite o korišćenju insekticida namenjenih za suzbijanje ovih insekata. Prilikom korišćenja hemikalija, pažljivo pratite uputstva proizvođača. Mogu biti potrebna višestruka tretiranja da biste se potpuno rešili buba stenica.

Pozovite profesionalne istrebljivače:

Ako se invazija nastavi uprkos vašim naporima, možda će biti najbolje angažovati profesionalne intrebljivače. Oni su obučeni za efikasno uklanjanje buba stenica i mogu vam pružiti trajno rešenje.

Koristeći ove savete i mere, možete se efikasno rešiti buba stenica u svom domu. Međutim, ukoliko problem postane ozbiljan ili se ne može kontrolisati, uvek je najbolje potražiti pomoć stručnjaka kada su insekti u pitanju.

(Espreso/ Deratizacija beograd)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.