RECEPT ZA NAJMEKŠU POSNU PROJU KAKVU DO SADA NISTE JELI: Dodajte jedan sastojak i on će joj dati NAJBOLJI UKUS
Proja, Foto: Profimedia

recept

RECEPT ZA NAJMEKŠU POSNU PROJU KAKVU DO SADA NISTE JELI: Dodajte jedan sastojak i on će joj dati NAJBOLJI UKUS

Provereno najbolji recept za domaću posnu proju, sa njom nema greške!

Objavljeno: 18:22h

Najlepša proja za posne dane ali i za sve one koji ne konzumiraju mlečne proizvode. Bićete oduševljeni koliko je ukusna. Odlična je i za slavski meni, a možete je servirati i u mrsnoj varijanti uz sireve, pršutu i jogurt.

Svakako sa njom nema greške a uverićte se i zašto.

Mera za sve je šolja od 250ml

proja
foto: Baka Jela Petrović

POTREBNI SASTOJCI:

2 solje KUKURUZNOG ZUTOG BRASNA

1 solja BELOG PSENICNOG BRASNA

375ml OBICNE VODE

125ml MINERALNE VODE

1 kafena kasikica soli

1 kafena kasikica praska za pecivo

180-220ml ulja

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

PRIPREMA:

U činiju sipati dve šolje kukuruznog brašna, zatimšolju belog pšeničnog brašna, malo promešati pa dodat jednu kafenu kašičicu soli i jednu kafenu kašičicu praška za pecivo. Sve dobro promešati. Zatim dodati jednu čašu obične vode i 180ml ulja. Sjediniti sve. Dodati 125ml obične vode i isto toliko kisele vode pa smesu ponovo promešati. Idealno je da smesa ne bude pregusta već malko vodenasta, bez grudvica.

Korisiti tepsiju promera otprilike 26cm i malo je pouljiti. Sipati smesu i ostaviti da stoji pokrivena običnom krpom nekih 15 minuta. Nakon toga zagrejte rernu na 190 stepeni. Prekriti pek papirom (ne aluminijumskom folijom) i staviti u rernu. Tako prekrivenu proju pecite 40-45 minuta. Zatim skinite papir i ostavite da se peče dok ne bude potpuno gotova ( proveravajte čačkalicom). Kad se ispeče izvadite je iz rerne i prekrijte krpom. Ostavite da se potpuno ohladi a potom isecite.

Majke i snajke:

00:56

MAJKE I SNAJKE Humanitarna akcija za Ninu

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.