JEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA KROMPIRUŠU NISTE VIDELI: Nema komplikacija, pravi se isto kao obična GIBANICA
Gibanica sa krompirom, Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

prosto ko pasulj

JEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA KROMPIRUŠU NISTE VIDELI: Nema komplikacija, pravi se isto kao obična GIBANICA

Svi volimo dobre jednostavne recepte, a još više volimo kada jednostavne možemo još više da uprostimo

Objavljeno:

Uvek nam treba nešto što se jednostavno sprema, da možemo da izvučemo iz rukava i da smažemo prvom prilikom. To je upravo ova gibanica sa krompirom.

Sprema se brže i jednostavnije od ostalih krompiruša, a efekat je fantastičan. Uživaćete u svakom zalogaju, sami ili sa porodicom.

Krompiruša
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci

  • kore za gibanicu 700 g
  • krompir 1,5 kg
  • crni luk 2 glavice
  • ulje 2 dl
Krompiruša
foto: Printscren/Youtube/Cooking Time

Kako pripremiti

Krompir oljuštite i isecite na sitne kockice. Obarite ga u slanoj vodi, pa ocedite i ostavite da se ohladi. Iseckani crni luk prodinstajte, pa kad postane staklast, dodajte mu krompir i posolite. U pleh namazan uljem poslažite kore, svaku poprskajte uljem, a posle svake druge stavljajte krompir.

Postupak ponovite dok se ne utroši pripremljeni materijal, vodeći računa da na vrhu budu kore. Pitu isecite i prelijte je preostalim uljem. Pecite na 200 stepeni oko 60 minuta. Isecite je i poslužite toplu.

(Espreso/ Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.