OVE RASE PASA SE MOGU ČUVATI U STANU BEZ PROBLEMA: Mirni su, brzo se prilagode i NEĆE SMETATI komšijama
Pas, Foto: Dmitry Andreev / Alamy / Alamy / Profimedia

sjajno

OVE RASE PASA SE MOGU ČUVATI U STANU BEZ PROBLEMA: Mirni su, brzo se prilagode i NEĆE SMETATI komšijama

Morate misliti i na komšiluk! Neke rase su jednostavno zahvalnije za život u stambenim blokovima

Objavljeno: 10:32h

Mnogo biste voleli da imate psa, kada je u pitanju život u zgradama, neke rase pasa se obično smatraju prikladnijim zbog njihovih karakteristika i potreba.

Tako postoji nekoliko rasa pasa koje se preporučuju za život u stanu ili zgradi:

Pas
foto: Printscreen/Instagram/ banoffee.cavalier

Francuski buldog

Francuski buldog je srednje veličine i poznat po tome da je prilagodljiv i odan. Oni imaju relativno nisku potrebu za vežbanjem i ne zahtevaju puno prostora za trčanje. Francuski buldozi su uglavnom mirni i prilagođeni životu u zatvorenom prostoru.

Pekinezer

U pitanju je mali pas koji ne zahteva puno vežbanja. Oni su uglavnom mirni i srećni da provode vreme u zatvorenom prostoru. Pekinezeri su takođe dobri izbor za život u zgradama zbog njihove manje veličine.

Pas
foto: Printscreen/Instagram/bruno.brown.dog_ •

Bostonski terijer

Bostonski terijer je još jedna mala rasa pasa koja je prikladna za stanovanje u zgradama. Oni su energični i društveni, ali ne zahtevaju previše prostora za trčanje. Bostonski terijeri obično dobro funkcionišu u urbanim sredinama.

Čivava

Čivave su vrlo male rase pasa i zbog svoje veličine pogodne su za život u zgradama. Oni su obično dobri prilagođavajući se životu u zatvorenom prostoru i ne zahtevaju mnogo vežbanja.

Čivava
foto: PrintscreenYoutube/Animal Insider

Basenji

Basenji je srednje velika rasa pasa koja ima manju količinu dlake i ne zahteva puno prostora za vežbanje. Oni su tihi psi koji ne laju mnogo, što može biti prednost u životu u zgradi.

Treba napomenuti da su ove preporuke generalne prirode, a svaki pas ima svoju jedinstvenu ličnost i potrebe. Bez obzira na rasu, važno je pružiti svom psu dovoljno mentalne i fizičke stimulacije, kao i redovnu šetnju i vežbanje, čak i ako živite u zgradi.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.