VAŠE OMILJENO SOBNO CVEĆE PROPADA ZBOGA OVA 3 RAZLOGA: Stručnjak za BAŠTU, otkriva kako da negujete DEVOJAČKU SREĆU
Spatifilijum, Foto: Youtube printscreen/Moj svet biljaka

ovako je pravilno

VAŠE OMILJENO SOBNO CVEĆE PROPADA ZBOGA OVA 3 RAZLOGA: Stručnjak za BAŠTU, otkriva kako da negujete DEVOJAČKU SREĆU

Devojačka sreća ili spatifilium je omiljena i pristupačna sobna biljka, ali treba znati kako da brinete pravilno o njoj

Objavljeno: 20:41h

Devojačka sreća je popularna kućna biljka, ali može biti teško brinuti o njoj. Da bi vlasnicima pomogli da njihova biljka uspeva celo leto, stručnjak za baštovanstvo je podelio uobičajene greške koje treba izbegavati.

1. Previše sunčeve svetlosti

Fiona Dženkins, stručnjak za baštu, rekla je: „Previše sunčeve svetlosti može da ubije vašu devojačku sreću. Dok oni zaista uživaju u jakom svetlu, važno je da se ne stavljaju na direktnu sunčevu svetlost. "To je zato što lako izgore i brzo će umreti."

2. Previše vode

„Preterano zalivanje će na kraju ubiti vašu devojačku sreću. Kada vaša sobna biljka provodi previše vremena u vlažnoj saksiji, to može izazvati smrtonosnu infekciju poznatu kao trulež korena."

Vodite reačuna o pravilnom zalivanju vašeg Spatifiliuma
Vodite reačuna o pravilnom zalivanju vašeg Spatifiliumafoto: Printscreen YouTube/BAUHAUS Hrvatska

Nažalost, ako se ne uhvati skoro odmah, trulež korena će dovesti do odumiranja Devojačke sreće, pa se pobrinite da ne zalivate previše. Trulež korena se često manifestuje kao žuto ili uvenulo lišće, a takođe može izazvati opadanje lišća ili usporavanje rasta biljke. Kad god je gornji deo zemlje suv, zalijte biljku dok prelivanje ne počne da izlazi sa dna kontejnera. Sačekajte da se ovo potpuno iscedi pre nego što ga vratite u svoju ukrasnu posudu.

3. Ne hranite dovoljno svoju sobnu biljku

Tokom prolećnih i letnjih meseci, stručnjak je preporučio da hranite svoju devojačku sreću tečnom biljnom hranom kako biste mu obezbedili hranljive materije koje su mu potrebne za preživljavanje. Iako ova kućna biljka nije teška hranilica kao druge, njoj su potrebne adekvatne hranljive materije i nedostatak hranjenja može dovesti do „nedostatka cvetanja“ Obavezno pratite uputstva proizvođača o tome koliko često da ga hranite, ali će to biti svake tri nedelje tokom aktivnog rasta.

A evo kakvo značenje ima ova omiljena biljka svakog domaćinstva i zašto ženama donosi sreću.

TRAVAR OTRKIO NAJEFIKASNIJE NAČINE AKO ZADOBIJEMO OPEKOTINE OD SUNCA! Ovo su biljke koje brzo mogu da vam olakšaju muke na moru:

03:15

TRAVAR OTRKIO NAJEFIKASNIJE NAČINE AKO ZADOBIJEMO OPEKOTINE OD SUNCA! Ovo su biljke koje brzo mogu da vam olakšaju muke na moru

(Espreso/ Express.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.