NAPRAVITE TURSKI KEBAB U SVOJOJ KUĆI U SAMO PAR KORAKA: Legendarno je DOBAR osećaćete se kao na MORU
Kebab, Foto: Printscreen/ Youtube/ Mikina Kuhinja

recept

NAPRAVITE TURSKI KEBAB U SVOJOJ KUĆI U SAMO PAR KORAKA: Legendarno je DOBAR osećaćete se kao na MORU

Kebab može svako da napravi, a posebno će se dopasti ljubiteljima začinjene hrane

Objavljeno:

Recept za kebab dolazi iz Turske, a dosta podseća na ćevape. Razlika je u tome što se kebab pravi na štapićima za ražnjić i obično se griluje, a u smesu od mlevenog mesa se dodaje i ljuta paprika, kao i obična.

Ovo pikantno jelo je odličan predlog za ručak, a možete da ga služite sa lukom i lepinjom. Uživajte!

Sastojci:

250 g mlevenog junećeg mesa (može mešano)

Hrana, Ćevapi, Ručak
foto: Printscreen/Youtube/ omgfoodie

1 ljuta paprika

1/3 crvene paprike

4 male zelene paprike

2 čena belog luka

1 kašika tucane paprike

1 kašičica soli

Za umak:

2 ljubičasta luka

prstohvat soli

2 kašike maslinovog ulja

1,5 kašike mlevenog sumaka (začin)

Priprema:

ćevapi
foto: PRINTSCREEN/YT/KAZAN

Potopite 4 drvena ražnjića u vodu na sat vremena da ne izgore prilikom pečenja.Taj korak možete da preskočite ako koristite metalne ražnjiće. U posudi pomešajte sitno seckanu ljutu papriku, kao i običnu, pa dodajte mleveni beli luk. Posolite i pobiberite, pa pospite tucanom paprikom.

Dobro sjednite rukama, pa smesu podelite na 4 jednaka dela. Pokvasite ruke i obmotajte mleveno meso oko ražnjića, a ostavite prazno 3 cm od vrha i dna ražnja. Ako se meso odvoji od ražnja, stavite u frižider na 15 minuta. Kebab možete da grilujete, da pečete ili pržite... Izbor je na vama. Isecite luk na rebarca, pa posolite.

Promešajte i sipajte maslinovo ulje, pa dodajte mleveni sumak i seckani peršun. Lepo promešajte. Stavite luk na lepinju, preko kebab i poslužite.

00:00

MAJKE I SNAJKE S04E21

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.